• Πολιτική

    ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία για όλες τις χώρες του πλανήτη, «μη ταξιδεύετε στο εξωτερικό, επιστρέψετε πίσω»

    Πομπέο

    Μάικ Πομπέο


    Ταξιδιωτική οδηγία για όλες της χώρες του πλανήτη εξέδωσαν την Πέμπτη οι ΗΠΑ, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδέψουν για κανέναν λόγο στο εξωτερικό. Παράλληλα, κάλεσε όσους βρίσκονται ήδη σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στις ΗΠΑ, αν αυτό είναι εφικτό.

    Η ταξιδιωτική οδηγία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκδόθηκε λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Πρόκειται για την πρώτη φορά που μια ταξιδιωτική οδηγία αφορά όλες τις χώρες του πλανήτη.

    «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνιστά στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, λόγω του παγκόσμιου αντίκτυπου του Covid-19», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο. «Στις χώρες όπου υπάρχουν ακόμη επιλογές για να φύγουν μέσω εμπορικών διόδων, οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να οργανωθούν για να επιστρέψουν αμέσως», πρόσθεσε.

    Δεν διευκρινίστηκε αν οι αμερικανικές αρχές θα αναλάβουν τη διαδικασία επαναπατρισμού των πολιτών τους ή όχι.

    Το μέτρο αυτό λαμβάνεται αφού έκλεισαν πολλά σύνορα χωρών σε όλον τον κόσμο, όπως αυτά των ΗΠΑ με τον Καναδά. Έχουν διακοπεί επίσης τα ταξίδια των μη Αμερικανών πολιτών από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία.



    ΣΧΟΛΙΑ