• Πολιτική

    ΗΠΑ: Έτοιμος να μπλοκάρει τα νομοσχέδια των Δημοκρατικών για την άρση του shutdown ο Τραμπ

    • NewsRoom
    τραμπ

    Ντόναλντ Τραμπ


    Την χρήση του βέτο θα προτείνουν οι σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ στον Αμερικανό Πρόεδρο στα τέσσερα νομοσχέδια των Δημοκρατικών που επιχειρούν να επαναφέρουν τη λειτουργία της αμερικανικής κυβέρνησης μετά το shutdown.

    Η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ξεκινήσει να ψηφίζει για τα νομοσχέδια που θα αποκαταστήσουν τη λειτουργία του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Εσωτερικών και άλλων φορέων της διοίκησης.

    Ο Λευκός Οίκος σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι η προώθηση των νομοσχεδίων χωρίς μια ευρύτερη συμφωνία για το θέμα της ασφάλειας των συνόρων είναι “μη αποδεκτή”.

    Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η συνάντησή του με τους Δημοκρατικούς ηγέτες στο Κογκρέσο που είχε στόχο τον τερματισμό της αναστολής λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους ήταν “ένα απόλυτο χάσιμο χρόνου”.

    “Ρώτησα τι θα συμβεί σε 30 μέρες αν γρήγορα επαναφέρω τη λειτουργία, πρόκειται να εγκρίνετε την Ασφάλεια των Συνόρων, που περιλαμβάνει ένα Τείχος ή ένα Τείχος από χάλυβα; Η Νάνσι είπε ΟΧΙ. Είπα χαίρετε, τίποτα άλλο δεν έχει αποτέλεσμα”, είπε ο Τραμπ στο twitter.



    ΣΧΟΛΙΑ