• Πολιτική

    ΗΠΑ: Εγκρίθηκε η έρευνα για παραπομπή Τραμπ, «κυνήγι μαγισσών» λέει ο Αμερικανός Πρόεδρος

    • NewsRoom


    H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα την επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε μια διαδικασία καθαίρεση η οποία αναμένεται να βάλει «μπουρλότο» στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας, υιοθέτησε την απόφαση με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.

    Οι Δημοκρατικοί βουλευτές, που έχουν την πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

    Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντέδρασε στην απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέροντας σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ότι πρόκειται για «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία».

    «Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ