• Πολιτική

    Υπ. Εργασίας: «Οι διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ, αντί για τους ανέργους, υπερασπίζονται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές»

    • NewsRoom
    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    «Ομάδα διαμαρτυρομένων του ΠΑΜΕ, αποφάσισε να διακόψει σήμερα τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προκειμένου να καταγγείλει τον νόμο ‘Δουλειές Ξανά’, που υιοθετήθηκε από τη Βουλή και το σύστημα των αμοιβαίων υποχρεώσεων για τη ΔΥΠΑ και τους ανέργους, σύστημα που ισχύει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Παριστάνουν τους υποστηρικτές των ανέργων, στην πραγματικότητα όμως, υπερασπίζονται όσους χρησιμοποιούν αθέμιτες πρακτικές, για να βάζουν στην τσέπη τους δημόσιο χρήμα, χωρίς να αναζητούν πραγματικά εργασία. Ενθυλακώνουν, δηλαδή, κονδύλια που θα μπορούσαν να ενισχύσουν άλλους πραγματικούς ανέργους».

    Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του και, παράλληλα, καλεί, «όσους βρίσκουν νόημα στην καθημερινότητά τους με τέτοιου είδους εισβολές σε δημόσια κτίρια και συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, να ξανασκεφτούν, αν τέτοιου είδους πρακτικές τους ενισχύουν ή τελικά τους αποκόπτουν από την πλειονότητα της κοινωνίας και των ανέργων που πράγματι αναζητούν δουλειά».

    «Και όσοι προέβησαν σήμερα σ’ αυτή την παράνομη πράξη, να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου» τονίζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    Διαβάστε επίσης

    Ανδρουλάκης: «Ο Ερντογάν μιμείται τον αναθεωριτισμό του Πούτιν»

    Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι ισχυρή και δεν απειλείται από κανέναν»

    Υπ. Εθνικής Άμυνας προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Η νησίδα με τους μετανάστες στον Έβρο βρισκόταν σε τουρκικό έδαφος



    ΣΧΟΛΙΑ