• Πολιτική

    Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για δηλώσεις Τσίπρα: Τα στοχευμένα μέτρα στήριξης ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεωργαντάς -Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

    Γιώργος Γεωργαντάς -Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων


    Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες είναι συνεχής, συνεπής και δεδομένη όλο το διάστημα της εξωγενούς κρίσης, που πλήττει και την πρωτογενή παραγωγή, απάντησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως εξηγεί το υπουργείο, η στήριξη αυτή φαίνεται από τις παρακάτω κινήσεις:

    Με στοχευμένα μέτρα που ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ για λιπάσματα, ζωοτροφές, επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος, μειώσεις ΦΠΑ, μειώσεις φορολογίας και ενίσχυση συνεργατικών σχημάτων κ.α., από την αρχή του έτους, στηρίζουμε τους αγρότες μας για να διασφαλιστεί η συνέχεια της παραγωγής και η επάρκεια τροφίμων στη χώρα μας.

    Για αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές από το 2021 έως σήμερα έχουν καταβληθεί από τον ΕΛΓΑ στους Έλληνες αγρότες 489.505.223 ευρώ, τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

    Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί μέχρι σήμερα:

    1. Νέων Αγροτών, 525 εκατ. ευρώ

    2. Βιολογικής παραγωγής, 705 εκατ. ευρώ

    3. Έργων άρδευσης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσα, από το «Ύδωρ 2.0», προϋπολογισμού 1,8 δισ. ευρώ που θα κινητοποιήσουν για τη λειτουργία τους πόρους 4,5 δισ.

    Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκονται Σχέδια Βελτίωσης ύψους 230 εκατ. ευρώ.

    Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλάει με πράξεις και αφήνει τα ανέξοδα και μεγάλα λόγια στον κ. Τσίπρα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

    «Οι σημερινές δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθούν, δυστυχώς γι’ αυτόν, τη χθεσινή πληρωμή της Βασικής Ενίσχυσης στους Έλληνες αγρότες, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και μάλιστα μέσω του gov.gr ενώ επί πλέον συμπίπτουν με την έγκριση του υποβληθέντος Στρατηγικού Σχεδίου στο πλαίσιο της ΚΑΠ, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η κυβέρνηση αφουγκράζεται τα προβλήματα που δημιουργεί η εξωγενής κρίση τα οποία έχουν οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής και θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγρότες μας με κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και πόρους.

    Για την κυβέρνηση της ΝΔ η αγροτική οικονομία αποτελούσε και αποτελεί πάντοτε κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», καταλήγει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε το brand της Σκύρου στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βιώσιμο τουρισμό

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ώρα να πάρουμε ευρωπαϊκές αποφάσεις για το πιο κρίσιμο ζήτημα

    Γεωργιάδης: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού



    ΣΧΟΛΙΑ