• Πολιτική

    Ίμια: Στην περιοχή ξανά τα τουρκικά πλοία, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Κοτζιά

    • NewsRoom
    Τουρκικό λιμενικό σκάφος

    Τουρκικό λιμενικό σκάφος


    Μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να απείλησε ξεκάθαρα την Τουρκία πως στο επόμενο επεισόδιο στα Ίμια η Ελλάδα θα αντιδράσει πιο επιθετικά, ωστόσο από την Τουρκία μάλλον… δεν κατάλαβαν το μήνυμα καθώς μετά από δύο ημέρες ηρεμίας,τα τουρκικά σκάφη άρχισαν σιγά σιγά να κάνουν και πάλι έντονη την παρουσία τους πέριξ των Ιμίων.

    Ιδιαίτερη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη νησίδα Τσαβούς, απέναντι από τις βραχονησίδες των Ιμίων, όπου οι Τούρκοι κατασκευάζουν στρατιωτικό φυλάκιο για την παρατήρηση της θαλάσσιας περιοχής. Το φυλάκιο, που θα είναι εξοπλισμένο με θερμικές κάμερες, θα παρακολουθεί επί 24 ώρες την ημέρα τις δύο ελληνικές βραχονησίδες.  Σύμφωνα με τον χάρτη του Marine Traffic, δύο τουρκικά πλοία βρίσκονται κοντά στα Ιμια και μάλιστα κάνουν βόλτες γύρω από τις βραχονησίδες τις τελευταίες ώρες.

     

    Παράλληλα, όμως, δύο τουρκικά πλοία πλέουν κοντά στα Ίμια, όπως φαίνεται και από τους χάρτες του  Marine Traffic:

    Στην Ελλάδα πάντως η κυβέρνηση  εμφανίζεται να στοιχίζεται πίσω από τα όσα δήλωσε στον Alpha ο υπουργός Εξωτερικών. Όπως ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, «σε αυτή την περίπτωση έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε… και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά». Την ίδια θέση κράτησε το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ δήλωσε:  «Ο υπουργός Εξωτερικών ήταν σαφής, η ενέργεια θα απαντηθεί, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Κοτζιάς: «Αν οι Τούρκοι το ξανακάνουν, δεν θα έχουμε ειρηνική συμπεριφορά»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: «Χρειάστηκαν 15 ώρες για να αντιδράσει ο κ. Κοτζιάς»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η απάντηση Καμμένου στον Τσαβούσογλου: «Ελληνικά νησιά τα Ίμια»



    ΣΧΟΛΙΑ