• Πολιτική

    Οικονόμου: Στα 10 ευρώ το τεστ για τους ανεμβολιάστους

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Δέκα ευρώ θα κοστίζει το εργαστηριακό τεστ για τους ανεμβολίαστους όταν θα θέλουν να μπουν σε κλειστούς χώρους, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

    Σε λίγη ώρες αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων μέτρων για τον κορονοϊό. Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

    Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες. Η κυβέρνηση -δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής- δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια».

    «Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες, αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης».

    Στα 10 ευρώ το τεστ για είσοδο σε κλειστούς χώρους

    «Σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολίαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών ή μοριακό» συμπλήρωσε.

    Στο ερώτημα πόσο θα είναι το κόστος απάντησε: «Νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ, αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

    Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι ναι μεν είναι «στο τραπέζι», αλλά εντούτοις «κανείς δεν είναι ώριμος να πει ποιος κλάδος θα είναι ο επόμενος».

    Σχετική αναφορά έκανε και χτες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, σήμερα δεν θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

    «Όχι, σήμερα δεν θα ακούσουμε για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών» σημείωσε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Αντίστροφη μέτρηση για τα νέα μέτρα – Στην απ΄έξω οι ανεμβολίαστοι

    ΕΟΔΥ: Πού πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test



    ΣΧΟΛΙΑ