• Πολιτική

    Οικονόμου σε ΟΛΜΕ: Δεν ανεχόμαστε κουτοπονηριές – Ο νόμος για την αξιολόγηση θα εφαρμοσθεί

    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    Κατηγορηματικός υπέρ της εφαρμογής του νόμου για την αξιολόγηση εμφανίσθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κοφτά και αυστηρά, κατήγγειλε τη συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών ότι κινείται με «κουτοπονηριά».

    Αναφερόμενος στα «φασόν» τυποποιημένα κείμενα αξιολόγησης που προώθησαν μέλη της ΟΛΜΕ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί την ακύρωση της αξιολόγησης, τονίζοντας ότι ήδη, πάνω από 8.300 σχολεία έχουν προχωρήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης.

    Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στη «στροφή των νέων στα δημόσια ΙΕΚ» και έκανε λόγο για «δικαίωση της πολιτικής της κυβέρνησης». «Αποδεικνύεται ότι οι απόφοιτοι λυκείου στρέφονται στην επαγγελματική κατάρτιση και θέλουν γνώση για επαγγεματική αποκατάσταση», είπε.

    Σημείωσε, επίσης, σε ότι αφορά στα κενά εκπαιδευτικών που έχουν διαπιστωθεί στα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ότι είχαν δοθεί 1.000 άδειες, ενώ τώρα είναι πάνω από 3.000, για τις οποίες, ωστόσο, είπε ότι οι εκπαιδευτικοί τις δικαιούνται.

    Η κάλυψη των κενών σημείωσε ο κ. Οικονόμου αντιμετωπίζεται με την πρόσληψη αναπληρωτών, επισημαίνοντας ότι έχουν δρομολογηθεί 5.500 προσλήψεις, ενώ την Παρασκευή ξεκίνησε η διαδικασία για 2.000 αναπληρωτές με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην διάρκεια της ενημέρωσης δήλωσε την ικανοποίηση της κυβέρνησης από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σαουδική Αραβία και την συνάντηση του με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το κλίμα, Τζον Κέρι και σημείωσε ως σημαντικές τις σημερινές συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας που δραστηριοποιούνται, ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν επενδυτικά στην Ελλάδα, αλλά και την συμμετοχή του στο Forum ‘Future Investment Initiative’ το οποίο συγκεντρώνει τους σημαντικότερους επενδυτές του Κόλπου».

    Αναφορικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων της Ελευσίνας ο κ. Οικονόμου τόνισε:

    «Πρόκειται για εξέλιξη που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, στους εργαζόμενους και γενικότερα στη χώρα μας. Με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται μια μεγάλη προσπάθεια για τα τρία ναυπηγεία, της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας, που ήταν κλειστά εδώ και χρόνια. Ναυπηγεία που θα λειτουργήσουν και πάλι προσφέροντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες συμπολίτες μας και προφανώς πλούτο στην πατρίδα μας.

    Είναι μάλιστα σημαντικό το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι αφού ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για την εξέλιξη αυτή, δηλώνουν υπερήφανοι και αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα στα Ναυπηγεία».

    Διαβάστε επίσης:

    Μέγαρο Μαξίμου: Χρονοδιάγραμμα για μισθολογικές αυξήσεις και το 2022;

    Πρότζεκτ ΠΥΡΚΑΛ: Μπορεί να αλλάξει το real estate στο κέντρο – Σχέδιο για κοινωνική κατοικία

    Παγώνουν οι εργασίες της Βουλής για μία εβδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ