• Πολιτική

    Οικονόμου: «O δρόμος που επέλεξε να βαδίσει η Τουρκία είναι ατελέσφορος»

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    «O δρόμος που επέλεξε να βαδίσει η Τουρκία είναι ατελέσφορος», σημειώνει ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    Σε συνέντευξη του αναφέρεται στα εθνικά θέματα και σημειώνει πως «η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία γεωστρατηγικής και διπλωματικής αναβάθμισής της».

    Στο μέτωπο της οικονομίας ο κ. Οικονόμου υπογραμμίζει πως «δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν πίσω στην πορεία προόδου της χώρας», προσθέτοντας, παράλληλα, πως δεν θα υπάρξουν ασύνετες πολιτικές που θα υποσκάπτουν τα δημόσια οικονομικά.

    Όσον αφορά στη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τονίζει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά πιο εμφατικά από όλους ο κ. Τσίπρας ασκούν μια αντιπολίτευση με χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα». Για να προσθέσει «αντί να ανανεώσει την ρητορική του αναμασά κλισέ».

    Γιάννης Οικονόμου για τις προκλήσεις της Τουρκίας

    «Η Κυβέρνηση, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, εφαρμόζει μια ενεργητική και πολυεπίπεδη διπλωματία, η οποία αποδίδει καρπούς. Οι γεωστρατηγικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας, ενίσχυσαν την αμυντική ικανότητα και τη θέση της χώρας μας στο διεθνές πεδίο».

    «Η Ελλάδα είναι, πια, ρυθμιστικός παράγοντας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, πρωταγωνιστούμε στην εμπέδωση και εμβάθυνση δικτύων συνεργασίας με τις χώρες της Μεσογείου που σέβονται το διεθνές δίκαιο και έχουν ειρηνόφιλο προσανατολισμό. Η Τουρκία έχει επιλέξει να ακολουθήσει άλλες ατραπούς».

    «Θεωρούμε ότι ο δρόμος που επέλεξε να βαδίσει είναι ατελέσφορος. Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία γεωστρατηγικής και διπλωματικής αναβάθμισής της. Εργαζόμαστε συνετά και με συνέπεια και σύντομα θα εκδιπλωθούν και άλλες πρωτοβουλίες μας».

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ