• Πολιτική

    Οικονόμου: Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πολιτική αντιπαράθεση για τα Rafale – Μεμψίμοιρος ο ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου


    «Γεωστρατηγική εξέλιξη μεγίστης σημασίας» χαρακτήρισε την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επισημαίνοντας ότι «καθιστούν την αεροπορία μας από τις πιο ισχυρές στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο».

    Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως ήταν μια ιστορική στιγμή για τις ένοπλες δυνάμεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπει σε πολιτική αντιπαράθεση. Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην στείλει εκπρόσωπό του, αλλά εμείς δεν θα μπούμε σε πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και με όσους για λόγους μικροψυχίας ή μεμψιμοιρίας αδυνατούν να δουν τη μεγάλη εικόνα: ότι η Ελλάδα χθες δυνάμωσε ακόμη περισσότερα ως αποτέλεσμα μιας καλά σχεδιασμένης πολιτικής».

    Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για δύο βασικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής εικόνας. Όπως είπε, υπάρχει σταδιακή εκτόνωση, καθώς συνεχίζεται η μείωση κρουσμάτων, αλλά -όπως πρόσθεσε- πρέπει να συνυπολογιστεί ότι υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς που μεταδίδουν τον ιό. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στο σύστημα Υγείας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

    Ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι χθες η επιτροπή ειδικών εισηγήθηκε και η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση μέτρων για μία εβδομάδα. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα προς όλους να εμβολιαστούν με την αναμνηστική δόση για να διατηρήσουν τα προνόμια των εμβολιασμένων πέραν των επτά μηνών, αλλά και για να είναι προστατευμένοι έναντι σοβαρής νόσησης.

    Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, χαρακτήρισε επιτυχημένη τη χθεσινή έκδοση 10ετούς ομολόγου, όπου, όπως είπε, αντλήθηκαν 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,8%.

    Ως προς την ενεργειακή κρίση, είπε πως είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, με την κυβέρνηση, όσο είναι δυναμικό το φαινόμενο, να αναζητεί τρόπους στήριξης των νοικοκυριών.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Eίμαστε κοντά στην άρση των μέτρων για τον κορονοϊό

    Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Τα Rafale αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο

    Μακρόν προς Μητσοτάκη: Ευχαριστώ, Κυριάκο, για την εμπιστοσύνη προς τη Γαλλία



    ΣΧΟΛΙΑ