• Πολιτική

    Οικονόμου: Η εκλογή στο ΚΙΝΑΛ είναι εσωτερικό θέμα της παράταξης

    Οικονόμου: Η εκλογή στο ΚΙΝΑΛ είναι εσωτερικό θέμα της παράταξης

    Γιάννης Οικονόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


    Το ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ είναι εσωτερικό ζήτημα της παράταξης και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στα ζητήματα αυτά, ούτε εν είδει σχολιασμού, αρκέστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

    Μέχρι το τέλος της τετραετίας η κάθε πολιτική δύναμη θα καταθέσει τις προτάσεις της στην ελληνική κοινωνία για το πώς βλέπει, πώς φαντάζεται τη χώρα και εμείς θα καταθέσουμε στους πολίτες το έργο της τετραετίας, που κατά γενική ομολογία έχει μεταμορφώσει τη χώρα. Και τότε η κοινωνία θα αποφασίσει και θα διαμορφώσει τις συνθήκες για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στην επόμενη περίοδο, συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική εκλογικών συνεργασιών μετά τα νέα δεδομένα στο ΚΙΝΑΛ.

    Ο γρίφος του προϋπολογισμού

    Πάντως, το ενδιαφέρον στην κυβέρνηση είναι υπαρκτό. Εκτιμήσεις προφανώς και δεν αποτολμώνται, ωστόσο η ανάδειξη νέου αρχηγού στο τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα αντιμετωπίζεται ως μία παράμετρος η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει το πολιτικό περιβάλλον, πχ απορροφώντας κάποιο τμήμα δυσαρεστημένων από την κυβέρνηση, το οποίο έως σήμερα δεν έχει προστρέξει στον ΣΥΡΙΖΑ.

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και το κύμα των δημοσκοπήσεων στις αρχές του νέου έτους, αν και κάποια στελέχη επιμένουν και δηλώνουν ότι δύσκολα θα απειληθεί η κυβέρνηση από τις εξελίξεις – αλλαγές στο ΚΙΝΑΛ, καθώς θεωρούν δεδομένη και μη αναστρέψιμη τη συστράτευση του πρώην εκσυγχρονιστικού τμήματος του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Υπό αυτό το πρίσμα και εν αναμονή των εξελίξεων σε όλα τα πεδία (πανδημία, οικονομία, ακρίβεια), η προετοιμασία του πρωθυπουργού για το διάστημα των επόμενων εβδομάδων στρέφεται στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο οποίος θα εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής στις 14 Δεκεμβρίου και αναμένεται να ψηφιστεί στις 18 του μηνός.

    Πέραν της αναμενόμενης εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα, σε αυτή τη συζήτηση η παράμετρος ΚΙΝΑΛ θεωρείται σημαντική για πολλούς λόγους. Το πώς θα παρουσιαστεί το κόμμα σε αυτή τη διαδικασία αντιμετωπίζεται από κυβερνητικά στελέχη, ως μία πρώτη, αντιπροσωπευτική εικόνα από το μέλλον.

    Διαβάστε επίσης

    Σε νέα γενιά στελεχών το ΚΙΝΑΛ – Ο 40αρης Ανδρουλάκης θα σταθεί απέναντι στον Τσίπρα 



    ΣΧΟΛΙΑ