• Πολιτική

    Οικονόμου για ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αν υποβληθεί αίτημα, θα εξετασθεί θετικά

    • NewsRoom
    Προειδοποίηση Οικονόμου σε αρνητές που εισβάλουν στα σχολεία: «Μην παίζετε με την φωτιά-Θα έχετε νομικές συνέπειες»

    Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου


    Βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην Θεσσαλονίκη, είναι ότι τίποτα δεν κατάλαβε και σε τίποτα δεν έχει αλλάξει, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Τι είπε για το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν.

    Πρόσθεσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα ότι «είναι εκείνος που θεώρησε ανάγκη την εξόντωση της μεσαίας τάξης».

    «Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, εγχώριο και διεθνές. Το ρολόι του κ. Τσίπρα έχει σταματήσει στο 2014» σημείωσε.

    Ο κ. Οικονόμου συνέχισε: «Η δική μας κουλτούρα, η δική μας πολιτική αρχή είναι σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση. Είναι η διασφάλιση του ατομικού συμφέροντος μέσα από την προαγωγή του συνολικού αγαθού. Η πολιτική της κυβέρνησης έως σήμερα και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ έχουν ως κοινό παρονομαστή την κατοχύρωση του δημοσίου συμφέροντος, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, χωρίς να αφήνουν κανένα πίσω.

    Η κατάργηση των φορών στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης ΕΝΦΙΑ, η συνέχιση μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών που δημιουργούν σταθερή ενίσχυση του εισοδήματος, η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης, οι επενδύσεις που προσελκύουμε και δημιουργούν δουλειές και θέσεις εργασίας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους, η αναβάθμιση των σπουδών και του δημόσιου σχολείου, η στήριξη των νέων γονιών, η αύξηση κατά 22% βασικών επιδομάτων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό του 2020 και τόσα άλλα που πετύχαμε μέσα στις συνθήκες κρίσης είναι η αλήθεια που γνωρίζουν οι Έλληνες και η καλύτερη απάντηση».

    Το ραντεβού με Ερντογάν

    Σε ερώτηση αν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή όσων αφορά στα προγράμματα των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν στην Νέα Υόρκη κι αν υπάρχει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στην Νέα Υόρκη. Αν ο Τούρκος πρόεδρος παρατείνει την παραμονή του στις ΗΠΑ και υποβληθεί τέτοιο αίτημα θα εξετασθεί διπλωματικά, και νομίζω θα απαντηθεί θετικά. Αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι».

    Σε ερώτηση για ποιον λόγο ανακοίνωσε ο κ. Ερντογάν μια συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Οικονόμου είπε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο.

    Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και την λειτουργία των σχολείων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει τα στοιχεία για τα παιδιά που νοσούν, ενώ θα είναι προσβάσιμα και τα στοιχεία για το ποια τμήματα σχολείων είναι σε αναστολή.

    Ικανοποίηση για EUMED9

    Αναφερόμενος στην σύνοδο κορυφής EUMED9 σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι απόλυτη ικανοποιημένη από τα αποτελέσματά της.

    Ο κ. Οικονόμου είπε: «Μείζονος σημασίας ήταν οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν -και απεικονίζονται στην Πολιτική Διακήρυξη- σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις στη Μεσόγειο που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.  Ομόφωνα οι ηγέτες των 9  καλούν όλες τις χώρες της περιοχής να σέβονται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της Ε.Ε. και υπογραμμίζουν ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών πρέπει να γίνεται με ειρηνικό τρόπο και σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

    Συμφωνία υπήρξε και σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αυξημένων μεταναστευτικών ροών μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν. Οι 9 ηγέτες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα επιτρέψουν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος και τις οργανωμένες απόπειρες παράνομης εισροής μεταναστών.

    Τέλος, τέθηκε  το θέμα των ανατιμήσεων τόσο στις τιμές του φυσικού αερίου όσο και του ηλεκτρικού ρεύματος. Αναδείχθηκε η πανευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος και τονίστηκε η ανάγκη παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Μέσα και από αυτή τη Σύνοδο έγινε φανερό ότι ο πρωθυπουργός -με το προσωπικό του κύρος, τις διεθνείς του επαφές και την συνεχή του προσπάθεια- έχει κατορθώσει να αναβαθμίσει τον πολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας, υπερασπιζόμενος αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια και τις επιδιώξεις μας σε όλα τα επίπεδα».

    Μητσοτάκης με Μπακογιάννη – Ιμάμογλου

    Ο Γιάννης Οικονόμου επίσης ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπάρξει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού με τους δημάρχους Αθηνών και Κωνσταντινούπολης, τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Ιμάμογλου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Το ραντεβού που δεν υπάρχει: Γιατί ο Ερντογάν προανήγγειλε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

    AUKUS: Έξαλλος ο Μακρόν – Ακυρώθηκε γαλλοβρετανική συνάντηση των υπουργών Άμυνας



    ΣΧΟΛΙΑ