• Πολιτική

    Οικονόμου για τις 86.000 νέες θέσεις εργασίας: Η κυβέρνηση επενδύει στις ίσες ευκαιρίες για όλους

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Στις 86.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται μέσω 11 νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ εντός του 2022 αναφέρεται, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    «86.000 νέες θέσεις εργασίας μέσω 11 νέων προγραμμάτων, που θα αντλήσουν σχεδόν 590 εκατ. Euro από το Ταμείο Ανάκαμψης & το ΕΣΠΑ & μέσω 7 συνεχιζόμενων δράσεων θα προσφερθούν το 2022 από τον ΟΑΕΔ. Με σχέδιο η κυβέρνηση επενδύει στις ίσες ευκαιρίες για όλους», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

    Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΟΑΕΔ που παρουσιάστηκε χθες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 2022 θα προσφερθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις, μέσω 11 νέων προγραμμάτων, τα οποία θα αντλήσουν σχεδόν 590 εκατομμύρια ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω επτά συνεχιζόμενων δράσεων.

    «Νομίζω ότι τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: 42.000 θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα τέσσερα και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Μόνο μέσα σε δύο χρόνια δημιουργήσαμε 50.000 θέσεις εργασίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και βέβαια ο στόχος είναι εξαιρετικά φιλόδοξος: να δημιουργήσουμε 86.000 θέσεις εργασίας μέσα στο 2022, με πόρους οι οποίοι θα έρχονται αφενός από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου από το ΕΣΠΑ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι το έργο του ΟΑΕΔ εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της απασχόλησης, την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών που βλάπτουν τους εργαζόμενους αλλά και για καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σφαίρας.



    ΣΧΟΛΙΑ