• Πολιτική

    Οικονόμου: Πόσα τεστ θα κάνουν οι μαθητές σε τμήμα με κρούσμα

    • NewsRoom

    Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου τύπου, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές


    Νέα οδηγία για τα τεστ σε μαθητές σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα μέσα στο τμήμα.

    Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου «στην περίπτωση κρούσματος όλοι οι μαθητές -εκτός των εμβολιασμένων- θα κάνουν τέσσερα τεστ την εβδομάδα εκείνη, δωρεάν.

    Οι δε μαθητές που κάθονται κοντά στον συμμαθητή τους που νόσησε θα κάνουν εφτά δωρεάν τεστ, ένα τεστ την ημέρα».

    Φέτος έχουν αλλάξει τα δεδομένα, είπε ο κ. Οικονόμου, έχουμε το εμβόλιο που είναι δωρεάν για όλους.

    Ωστόσο, τόνισε ότι θα υπάρχει εντατικό πρόγραμμα ελέγχων στην περίπτωση κρούσματος μέσα σε τμήμα.

    Αναφερόμενος στους νέους άνω των 12 ετών, ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε ότι το σκεπτικό είναι πως όσοι, ενώ έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να φέρουν απόδειξη ότι δεν νοσούν.

    Επομένως, διευκρίνισε, οι έφηβοι 12-17 ετών στις μετακινήσεις και την εστίαση θα πρέπει να φέρουν επάνω τους πιστοποίηση είτε self test στις μετακινήσεις του με ΜΜΜ είτε rapid test στην εστίαση.

    Νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι τα τμήματα στα σχολεία θα κλείνουν μεμονωμένα και δεν προβλέπεται οριζόντιο κλείσιμο.

    Η κ. Κεραμέως διευκρίνισε ότι υπάρχουν δυο παράγοντες που διαφοροποιούν την φετινή χρονιά σε σχέση με την περσινή: «Το εμβόλιο αλλάζει τα δεδομένα και είναι το πρώτο στοιχείο, ενώ το δεύτερο είναι το αυξημένο testing.»

    Ερωτηθείσα αν το σχολείο θα είναι ελαστικό σε περίπτωση απουσιών λόγω κρούσματος στο τμήμα απάντησε ότι δεν προβλέπεται χαλάρωση.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κεραμέως: Επτά τεστ την εβδομάδα για παιδιά με συμμαθητή θετικό



    ΣΧΟΛΙΑ