• Πολιτική

    Οικονόμου: Άμεσα η απόφαση για συντόμευση του εμβολιασμού με τρίτη δόση

    • NewsRoom

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η ανακοίνωση της αλλαγής του διαστήματος μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό από έξι σε τέσσερις μήνες, με σκοπό να ενισχυθεί η ανοσία του πληθυσμού, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο οποίος διευκρίνισε επιπλέον ότι το πρόστιμο που επιβάλλεται σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιαστούν, δεν έχει τιμωρητικό ούτε εισπρακτικό χαρακτήρα.

    Αναφερθείς στα αίτια της επιβολής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «η ηλικιακή ομάδα των 60 και άνω είχε χαμηλή ανταπόκριση στον εμβολιασμό παρόλο που κινδυνεύει περισσότερο για νόσηση, διασωλήνωση ή ακόμα και θάνατο, εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες», ενώ συμπλήρωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον συνετέλεσε στη λήψη της εν λόγω απόφασης.

    Σχετικά με το πρόστιμο που θα επιβληθεί σε όσους άνω των 60 δεν εμβολιαστούν, ανέφερε ότι η επιβολή του προστίμου δεν έχει «ούτε τιμωρητικό, ούτε εισπρακτικό χαρακτήρα», ενώ υπογράμμισε ότι «ευχόμαστε να μην επιβληθεί ούτε ένα πρόστιμο».

    Μάλιστα η επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού φαίνεται να απέδωσε από τις πρώτες μόλις ώρες, καθώς «μέσα σε μόλις 30 ώρες, σημειώθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό με πρώτη δόση στην πληθυσμιακή ομάδα 60+, με 25.000 νέα ραντεβού, αριθμός υπερδεκαπλάσιος από αυτόν που σημειωνόταν πριν την επιβολή του νέου μέτρου».

    Αναφερθείς στην αναμνηστική δόση, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο πρωθυπουργός αιτήθηκε στην επιτροπή των λοιμοξιολόγων, να μειωθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης από έξι σε τέσσερις μήνες» για να δημιουργηθεί ισχυρότερη ανοσία στον πληθυσμό, ενώ υπογράμμισε ότι οι ανακοίνωση αυτής της αλλαγής αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ