• LIFE&STYLE

    Εικόνες-σοκ: Πρόσφυγες αυτοπυρπολήθηκαν στην Ειδομένη

    A refugee sets himself on fire as others try to put the fire out during a protest by refugees and migrants demanding that the Greek-Macedonian border be opened, at a makeshift camp near the village of Idomeni, Greece, March 22, 2016. REUTERS/Kostas Tsironis


    Νέο κρούσμα απόπειρας αυτοκτονίας από πρόσφυγες έρχεται να χτυπήσει για μία ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου που φαίνεται να απευθύνεται εις ώτα μη ακουόντων.

    Μόλις ένα μήνα μετά το δραματικό μεσημέρι στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου δύο Σύροι πρόσφυγες επιχείρησαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους με αυτοσχέδιες θηλιές από μπλούζες και κασκόλ τις οποίες κρέμασαν σε κλαδί δέντρου, με στόχο να απαγχονιστούν, νέα όμοια θανατική προσπάθεια έρχεται από την Ειδομένη.

    Ενώ τα σύνορα παραμένουν κλειστά, οι συνθήκες ζωής των προσφύγων αβάσταχτες και το μέλλον αβέβαιο, δύο άντρες επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν.

    Οι εν λόγω πρόσφυγες περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις άθλιες συνθήκες και την εξαθλίωση που βιώνουν.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε δημοσιογράφους πως οι δύο άνδρες θα καίγονταν ζωντανοί εάν δεν παρενέβαιναν αμέσως άλλοι πρόσφυγες σβήνοντας τη φωτιά.

    Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ