• Πολιτική

    Οικογένεια Έλληνα ομογενή που κινδυνεύει να εκδοθεί στη Βενεζουέλα κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση

    • NewsRoom


    Πολιτική παρέμβαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από αίτημα της Βενεζουέλας, σε βάρος Έλληνα ομογενή, ο οποίος βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στην Κολομβία, καταγγέλλει η οικογένειά του, σε μια υπόθεση που γεννά πολλά ερωτήματα.

    Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος του ομογενή Αντώνη Βαθιώτη, η Ελληνική κυβέρνηση παρενέβη ώστε ο πελάτης του να συλληφθεί και να φυλακιστεί στην Βενεζουέλα.

    Ο 43χρονος ομογενής Αντώνης Βαθιώτης, πατέρας τριών παιδιών, ανέπτυξε έντονη αντιπολιτευτική δράση κατά του Νικολά Μαδούρο, στις μεγάλες λαϊκές εξεγέρσεις στη Βενεζουέλα τον Μάρτιο του 2014. Μάλιστα, κατηγορείται από τις Αρχές της Βενεζουέλας, μαζί με άλλους δύο Βενεζουελάνους, για τον θάνατο του λοχαγό της Εθνικής Μπολιβαριανής Φρουράς, Ramzor Ernesto Bracho Bravo, που συμμετείχε στην καταστολή των διαδηλώσεων στην περιφέρεια Καραμπόμπο.

    Η Βενεζουέλα έστειλε αίτημα στην Ελλάδα, προκειμένου οι ελληνικές Αρχές να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, καθώς ο Βαθιώτης είναι Έλληνας και η χώρα μας έχει δικαιοδοσία.

    Ο Βαθιώτης κάνει λόγο για πολιτική δίωξη. Υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως την ημέρα της δολοφονίας δεν βρισκόταν καν στη Βενεζουέλα.

    Η υπόθεση, με το αμφιλεγόμενο κατηγορητήριο που παρουσίασε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, το Μάρτιο του 2016, έφθασε στην ελληνική Δικαιοσύνη και ο ανακριτής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Αντώνη Βαθιώτη. Το ένταλμα κοινοποιήθηκε στην Ιντερπόλ, που ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Ελλάδας και τελικά ο 43χρονος συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στην Κολομβία, όπου είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.

    Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, τώρα επιχειρείται η έκδοση του Βαθιώτη από την Κολομβία στη Βενεζουέλα. Οι συγγενείς του Βαθιώτη είναι εξοργισμένοι για τον ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα και κατηγορούν ευθέως την ελληνική κυβέρνηση ότι συνεργάστηκε με το καθεστώς του Μαδούρο, χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη.

    «Ζητήσαμε πολιτικό άσυλο από την Κολομβία. Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο σύζυγος μου συλλαμβάνεται και η έκπληξη μας είναι όταν διαπιστώνουμε ότι τη σύλληψη του έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε η σύζυγός του, Μαϊρέλις Μασέδο, από τη Βενεζουέλα..



    ΣΧΟΛΙΑ