• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Ιδού πως η Ρόδος εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα. Ιταλοί & Ισπανοί τουρίστες καταγγέλλουν την φοροδιαφυγή

    rodos


    Η Ρόδος είναι το βασίλειο της φοροδιαφυγής. Ένα ακόμα περιστατικό, που δυσφημεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τη Ρόδο. Φορολογικοί έλεγχοι έγιναν στα γαϊδουράκια της Λίνδου, μετά από κατηγορίες τουριστών. Πιο συγκεκριμένα, τουρίστες από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Αυστρία κατήγγειλαν στους εφοριακούς του νησιού ότι πλήρωναν τους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών που τους πήγαιναν βόλτα 15 ευρώ και εκείνοι δεν έκοβαν απόδειξη. Έτσι, μετά τις καταγγελίες δύο εφοριακοί πήγαν στη Λίνδο και πραγματοποίησαν έλεγχο στο σύλλογο ονηλατών Λίνδου «Ο Κλεόβουλος». Φυσικά, διαπίστωσαν τις παραβάσεις και επέβαλλαν πρόστιμο στους ιδιοκτήτες των γαϊδουριών.

    Πριν λίγες ημέρες όμως η μαφία της νύχτας και ο ψευτοτσαμπουκάς του Έλληνα είχε χτυπήσει ξανά στο νησί των ιπποτών. Οι ιδιοκτήτες ενός από τα μεγαλύτερα club του νησιού αρνήθηκαν τον έλεγχο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Όλα ξεκίνησαν, όταν τέσσερις ελεγκτές της ΓΓΔΕ πλησίασαν στην πόρτα του μαγαζιού, ζητώντας να μπουν μέσα, κάτι που οι υπεύθυνοι του μαγαζιού αρνήθηκαν, λέγοντας τους με θρασύτητα ότι “δεν μπορείτε να μπείτε μέσα”. Μάλιστα, τους προειδοποίησαν να φύγουν λέγοντας “φύγετε να μην έχουμε άλλα”.

    Με απόφαση της ΓΓΔΕ το συγκεκριμένο club θα αναγκαστεί σε υποχρεωτική αναστολή της λειτουργίας του για λίγες ημέρες. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς η άρνηση ελέγχου αποτελεί μεν παράβαση όμως δεν εμπίπτει στην πρόσφατη απόφαση της ΓΓΔΕ για 48ωρο λουκέτο της επιχείρησης εάν υποπέσει σε παραβάσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες νωρίτερα η ΓΓΔΕ είχε εκδώσει απόφαση σύμφωνα με την οποία προβλέπεται το κλείσιμο των επιχειρήσεων μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή που διαπιστωθεί, ότι δεν έχουν εκδοθεί περισσότερες από 10 αποδείξεις ή ότι η συνολική αξία των αποδείξεων που δεν έχουν εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/g-pitsilis-eklisan-gia-48-ores-ta-dio-prota-magazia-gia-forodiafigi-dite-pia-ine/66209

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/koutoponiria-epimeni-para-ta-louketa-gia-forodiafigi-paraviasan-ti-sfragisi-tis-ngde/66306



    ΣΧΟΛΙΑ