• Πολιτική

    Ειδικό Δικαστήριο: «Συντελεστές της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν ο Παππάς, ο Καλογρίτσας και ο Χούρι»

    Νίκος Παππάς - Χρήστος Καλογρίτσας

    Νίκος Παππάς – Χρήστος Καλογρίτσας


    Επέμεινε και “κατακεραύνωσε” τον Νίκο Παππά και τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του στο Ειδικό Δικαστήριο ο Κυριάκος Τόμπρας, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν διέπραξε παράβαση καθήκοντος.

    “Συντελεστές της συμφωνίας για τις τηλεοπτικές άδειες που τελικά ναυάγησε ήταν ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Samer Khoury της CCC”, υποστήριξε ο μάρτυρας που φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος της καταγγελλόμενης ως εικονική συμφωνίας μεταξύ του εργολάβου και του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου.

    Ό οικονομολόγος δήλωσε βέβαιος για ότι ο Καλογρίτσας του έλεγε αλήθεια για τις “υψηλές” επαφές του, επικαλούμενος μηνύματα του εργολάβου προς τον Ν. Παππά. Όπως είπε:

    ”Μέχρι να εμφανίσει τα μηνύματα «Νίκο μου, καμάρι μου…» πίστευα κι εγώ ότι μπορεί να μπλοφάρει όταν έλεγε πως ήταν ο «μπροστινός» της κυβέρνησης.”

    Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ επισκεπτόταν τακτικά τον κ. Καλογρίτσα στο γραφείο του, ενώ κατέθεσε ότι ο εργολάβος του είχε πει ότι ο ίδιος πήγαινε στο Μαξίμου. “

    Κι όταν ρωτήθηκε εάν η συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ήταν πρωτοβουλία του Καλογρίτσα με συνδρομή του κ. Παππά και κυβερνητικών παραγόντων ή το αντίθετο, ο Κυριάκος Τόμπρας απάντησε:

    «Εγώ από τον Καλογρίτσα- και τότε και σήμερα- εισπράττω ότι η κυβέρνηση τον έβαλε, εκμεταλλεύτηκε το λευκό πολιτικό του μητρώο, ότι έχτισε την αριστερή πολυκατοικία και μπορούσαν να τον εμπιστευτούν. Κρατάω και μια επιφύλαξη: δεν θα μου έκανε εντύπωση να τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό, όχι δηλαδή για να φτιάξουν κανάλι, αλλά για να μαζέψουν 200 εκατομμύρια από τους τσαμπατζήδες των καναλιών. …Μόνο του Μαρινάκη ήταν καθαρή η συμμετοχή, οι άλλοι ήταν πιο προβληματικοί από τον Καλογρίτσα. Ηρθαν με τραπεζικές ενημερότητες αλλά χρωστούσαν και αναχρηματοδοτούσαν τα χρέη τους. Είχαν κόκκινα δάνεια. Γι’ αυτά θα έπρεπε να κατηγορείται ο Παππάς, όχι για τον Καλογρίτσα»

    Ο κ. Τόμπρας επανέλαβε ότι ο Ομιλος CCC υπαναχώρησε καθώς, αφενός κατάλαβε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε πλέον την στήριξη της κυβέρνησης και αφετέρου είχε ζητήσει από την κυβέρνηση να τις περάσει μια τροπολογία και μάλιστα την είχε έτοιμη μαζί με την αιτιολογική έκθεσή της, αλλά αυτό δεν έγινε”.

    Ο μάρτυρας δέχθηκε ερώτηση και από τον κατηγορούμενο Χρήστο Καλογρίτσας:

    Καλογρίτσας: Καμία καταγγελία δεν έκανε ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής διακριτική απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου.

    Μαρτυρας: Έτσι είναι.

    Καλογριτσας: Ο,τι υπέστην, υπέστην. Και να πέθαινα θα πέθαινα. Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου μπροστά. Ο,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά» κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κανείς πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δε θα γράψεις».

    Από το εδώλιο απουσίαζε και σήμερα ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Σκρέκας: Συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του για το ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ