• Πολιτική

    Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα εμφανιστεί ούτε για να απολογηθεί ο Νίκος Παππάς – Τι κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης

    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Δεν θα εμφανιστεί στο Ειδικό Δικαστήριο ούτε για να απολογηθεί ο Νίκος Παππάς. Το ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του στους δικαστές, σήμερα.

    Μία ημέρα μετά την προσκόμιση από την πλευρά Καλογρίτσα του νέου sms, στο οποίο ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ενημερώνει τον τότε υπερθεματιστή της μίας τηλεοπτικής άδειας τους μετόχους και τα ποσοστά τους στην εταιρεία που θα έβγαζε «στον αέρα» το νέο κανάλι.

    Ο κ. Πaππάς, που δικάζεται για παράβαση καθήκοντος για την καταγγελλόμενη ως στημένη συμμετοχή Καλογρίτσα στον πρώτο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, επέλεξε, όπως έχει δικαίωμα, να μην προσέλθει στο δικαστήριο για να επιχειρήσει να αντικρούσει το κατηγορώ του εργολάβου και να απαντήσει στις ερωτήσεις των δικαστών.

    Το εάν θα απολογηθεί ο συγκατηγορούμενος του Χρήστος Καλογρίτσας, οι δικαστές θα το μάθουν αύριο από τους συνηγόρους του.

    Οι τελευταίοι σήμερα εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για το αίτημα που υπέβαλαν στο δικαστήριο οι υπερασπιστές του πρώην υπουργού: να κληθεί να καταθέσει ο γιος του εργολάβου, Ιωάννης Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

    «Ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας και κατά το χρόνο διαγωνισμού και τώρα είναι ένας ενήλικας άνδρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ,έχει υπογράψει την αίτηση για δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ,προσκόμισε και εξέδωσε επ ονόματί του την πρώτη εγγυητική επιστολή, υπέβαλε όλες τις υπεύθυνες δηλώσεις προς την επιτροπή και τις υπηρεσίες που διεξήγαγε το διαγωνισμό, δηλώνοντας ότι διαθέτει όλους τους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία του σταθμού αν και εφόσον ελάμβανε την άδεια. Είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει αν ο πατέρας του ήταν «μπροστινός» του Παππά ή ο γιος του μπροστινός του πατέρα του», ανέφεραν οι δικηγόροι Βαγγέλης Γεωργακόπουλος και Γιάννης Μαντζουράνης .

    «Δεν έχουμε αντίρρηση – απάντησε ο υπεράσπισης του εργολάβου Ανδρέα Λοβέρδου- να κληθεί οποιοσδήποτε μάρτυρας ,αρκεί να έχει να εισφέρει οτιδήποτε για το αν έχει συντελεστεί η παράβαση καθήκοντος. Έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από το τέλος της ανάκρισης και την αρχή της δίκης και δεν είχε διατυπωθεί τέτοιο αίτημα. Δεν έχουμε αντίρρηση ,αν και δεν βλέπουμε το λόγο να κληθεί ο Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας . Θέλω να υπογραμμίσω τον εκδικητικό χαρακτήρα των συναδέλφων μου απέναντι σε ένα πρόσωπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Έχω μία επιφύλαξη , αν το δικαστήριο σας δεχθεί το αίτημα να έρθει, εμείς θα προτείνουμε άλλους τρεις μάρτυρες. Ο «συνηγορικός βρόγχος» εμάς δεν μας τρομάζει, άλλους πρέπει να τρομάζει.»

    Η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα, με το Δικαστήριο να επιφυλάσεται για την απόφαση του.

    Η κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη

    Ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης κατέθεσε σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο και αντέκρουσε τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα: «Καμία συνεργασία με τον Νίκο Παππά για την έκδοση της εφημερίδας Documento, δεν χρηματοδοτήθηκε η έκδοση από τα 3 εκατομμύρια ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικλών αδειών».

    «Από την πρώτη ημέρα έκδοσης της εφημερίδας -κατέθεσε- δέχθηκα πυρά, δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεσης με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομύρα ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας».

    Κατά τον μάρτυρα, όταν ενδιαφέρθηκε να εκδώσει εφημερίδα τον πλησίασαν διάφοροι επιχειρηματίες ως επενδυτές. Μεταξύ αυτών και ο Χρήστος Καλογρίτσας, με τον οποίο συμφώνησε.

    «Ήδη από το δεύτερο φύλλο της εφημερίδας υπήρξαν διαφωνίες με τον Χρ.Καλογρίτσα, ο οποίος ενοχλήθηκε από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα που αφορούσε τον Γ.Στουρνάρα. Ακολούθησαν άλλα πρωτοσέλιδα που στρέφονταν κατά του Κ.Μητσοτάκη και του Δ.Αβραμόπουλου που προκάλεσαν σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους», κατέθεσε.

    «Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Χρ.Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αφτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το DOCUMENTO. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα “τι είναι αυτά που κάνεις;” Του είπα ότι εγώ αποχωρώ από το Ντοκουμέντο και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει από το DOCUMENTO και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ. κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση .Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ.Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της».

    Αναπλ.Εισαγγελέας Δ.Ασπογέρακας : Τί ξέρετε για τα 3 εκατ της εγγυητικής, άλλο που εσείς δεν πήρατε τίποτα από αυτά. Ήταν μία υπουργική παρέμβαση υπέρ Καλογρίτσα να συμβάλει στην πολυφωνία;

    Κ.Βαξεβάνης : Δεν γνωρίζω για τα 3 εκατομμύρια. Αν υπήρξε παρέμβαση θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά κάτι τέτοιο δεν το γνωρίζω.

    Αύριο καταθέτει στο Ειδικό Δικαστήριο ο τελευταίος μάρτυρας του κατηγορητηρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ειδικό Δικαστήριο: Αποκαλυπτικό SMS Παππά στον Καλογρίτσα για τα ποσοστά στο «ΣΥΡΙΖΑ Channel» – Σαββίδης, Κουρής, Μάρης και… «Α2» οι άλλοι «μέτοχοι»

    Ιβάν Σαββίδης: Τι απαντά για το SMS που κατέθεσε η πλευρά Καλογρίτσα για τις άδειες

    Λοβέρδος για τα sms Παππά-Καλογρίτσα: Υπάρχουν άλλα 200, ολόκληρος τόμος πυκνής επικοινωνίας



    ΣΧΟΛΙΑ