• Πολιτική

    Οι στόχοι του Μητσοτάκη για τη συνάντηση με την Μέρκελ στο Βερολίνο

    • NewsRoom

    Η κ. Μέρκελ και ο κ. Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντηση


    Το Βερολίνο αποτελεί τον δεύτερο σταθμό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ευρωπαϊκή του περιοδεία, καθώς αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει  συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας ‘Ανγκελα Μέρκελ.

    Στόχος της επίσκεψης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, είναι αρχικά η προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, η παρουσίαση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η συζήτηση με την Καγκελάριο για τις  μεγάλες αναπτυξιακές δράσεις για την Ελλάδα, που αναμένονται  να πραγματοποιηθούν τις δύο επόμενες δεκαετίες (2020-2030) οι οποίες θα εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

    Η αυριανή συνάντηση σηματοδοτεί την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Πρωθυπουργού στην Γερμανία μετά την δεκαετή κρίση που αντιμετώπισε η χώρα μας, αναφέρει το Μαξίμου.  Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, «δεν ταξιδεύει απλά στην Βερολίνο  για να συζητήσει θέματα που μπορούν να λυθούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Eurogroup, αλλά για να συζητήσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης, όπως η ασφάλεια και η συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ασφαλώς ο ρόλος μιας ισχυρής Ελλάδας στη γειτονιά μας και στην ΕΕ. Επιπροσθέτως θα συζητηθεί διεξοδικά σε αυτή την πρώτη συνάντηση στην γερμανική πρωτεύουσα θέματα μείζων σημασίας για την Ελλάδα όπως οι ελληνογερμανικές οικονομικές επαφές, το μεταναστευτικό και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις».

    Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, για αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου, έχει ως εξής:

    -Στις 11.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Υπουργό Οικονομικών ‘Ολαφ Σολτς.

    -Στις 13.00 (ώρα Ελλάδας), ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ