• Πολιτική

    Η συνάντηση των ηγετών στο Παρίσι – Τα χειροφίλήματα, η «παρέλαση» της Μπαζιάνα και το στήσιμο στη βροχή

    • NewsRoom


    Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκαν στο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε στην Αψίδα του Θριάμβου η κύρια τελετή μνήμης για τα 100 χρόνια από το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    merkel_melania_donald_trump

    Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, υποδέχθηκαν τους ηγέτες – μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη σύζυγό του, Περιστέρα Μπαζιάνα – στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων το μεσημέρι της Κυριακής.

    Στη συνέχεια, μετέβησαν όλοι μαζί στην Αψίδα του Θριάμβου, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η τελετή. Εκεί, περίμεναν για αρκετή ώρα στη βροχή για την έναρξη της τελετής τον Αμερικανό και τον Ρώσο πρόεδρο, που έφτασαν χωριστά απ’ όλους.

    brigitte_macron_putin

    Ο Τραμπ χαιρέτισε τον ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον βασιλιά του Μαρόκου Μοχάμεντ 6ο.

    Ο Πούτιν, ο οποίος έφτασε τελευταίος, χαιρέτισε επίσης δια χειραψίας τους ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας, ενώ ήταν ιδιαίτερα χαμογελαστός και διαχυτικός με τον Ντόναλντ Τραμπ, υψώνοντας τον αντίχειρά του σε μια χειρονομία έγκρισης.

    Ξεχωρίζουν το θερμό χειροφίλημα του Ισπανού Βασιλιά Φελίπε VI στην Μπριζίτ Μακρόν, η σχεδόν «στρατιωτική» προσέγγιση της Περιστέρας Μπαζιάνα προς τη μεριά του Μακρόν που άπλωνε τα χέρια να την υποδεχτεί, και η αμήχανη συνάντηση του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας με εκείνο της Κροατίας.

    macron_kiss_kroatia_100yrs_wwi

    000_1AR14S

    000_1AR18I

    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ηγήθηκε του κυρίου γεγονότος στην Ευρώπη για τα 100 χρόνια από την ανακωχή, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Παρίσι.

    Το απόγευμα ο πρόεδρος Μακρόν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα παραστούν επίσης στο Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη. Σε αυτό θα μετάσχουν πολλοί άλλοι ηγέτες μεταξύ των οποίων ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται το απόγευμα να απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

    000_1AR132

    000_1AR12H

    000_1AR1ID

    000_1AR1IT

    000_1AR14L

    000_1AR1D8

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Χειραψία Πούτιν και Τραμπ στην Αψίδα του Θριάμβου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μελάνια Τραμπ-Μπριζίτ Μακρόν: Υπέρκομψη συνάντηση των Πρώτων Κυριών (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Α.Τσίπρας στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Ά Παγκόσμιου Πολέμου



    ΣΧΟΛΙΑ