• Κοινωνία

    Νίκος Παππάς: Κλήση σε απολογία από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς

    Νίκος Παππάς


    Ώρα απολογίας για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τους χειρισμούς του στον (πρώτο) διαγωνισμό-παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου κάλεσε τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανιστεί ενώπιόν της στις 20 Ιανουαρίου για να απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Δίωξη που του έχει ασκήσει η Βουλή.

    Συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού είναι ο εργολάβος και επίδοξος καναλάρχης Χρήστος Καλογρίτσας. Του ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά.

    Για σήμερα είχε πάρει κλήση σε απολογία ο κ. Καλογρίτσας, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου. Και ο πρώην υπουργός αναμένεται να πάρει προθεσμία, ώστε να απολογηθεί μετά τον εργολάβο.

    Όταν ολοκληρωθούν οι δύο απολογίες (και οι καταθέσεις των μαρτύρων που ενδεχομένως προτείνουν οι δυο κατηγορούμενοι) η ανάκριση θα ολοκληρωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας θα προτείνει την παραπομπή ή όχι των 2 στο Ειδικό Δικαστήριο.

    Προς την ολοκλήρωσή της οδεύει και η ανάκριση για ενδεχόμενες άνωθεν παρεμβάσεις στην εισαγγελική έρευνα για τις δωροδοκίες της Novartis, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

    Μετά τους δημοσιογράφους Παπαδάκου-Βαξεβάνη, σε απολογία κλήθηκε και ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης.

    Αμέσως μετά θα κληθεί σε απολογία η τότε εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, ενώ άγνωστο παραμένει εάν θα βρεθούν στην ίδια θέση και οι επίκουροι της. Τελευταίος θα απολογηθεί ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Coca Cola 3E: Δεν έχουμε ιδιοκτησιακή ή μετοχική σχέση με πρόσωπα που φέρονται αναμεμειγμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης

    Ζάκυνθος: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του



    ΣΧΟΛΙΑ