Σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ ασκεί η κυβέρνηση με αφορμή το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν μένει μόνο στο αν εμπλέκονται δικά του στελέχη στην υπόθεση αλλά αναδεικνύει και μια σειρά από τοποθετήσεις της Χαριλάου Τρικούπη είτε αυτές έχουν να κάνουν με την άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην προανακριτική είτε για το μεταναστευτικό.

Το στίγμα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης που με αφορμή την ψηφοφορία το μεσημέρι της Τετάρτης για την άρση ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ που συμμετείχαν στην προανακριτική επιτροπή για τον Χρήστο Τριαντόπουλο ζήτησε έστω και την ύστατη στιγμή να μην μείνει στο παρών.

1

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μία τελευταία ευκαιρία να μη γραφτεί στον μαύρο κατάλογο των λαϊκιστών και τον τυχοδιωκτών των τελευταίων ετών, να αλλάξει τη στάση του και να έρθει στην λογική και στην προστασία του κοινοβουλευτισμού», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Είναι σαφές ότι η γαλάζια ηγετική ομάδα πρεσάρει την Χαριλάου Τρικούπη και επιδιώκει να τη βάλει στο ίδιο πλαίσιο με τα άλλα κόμματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κυβερνητικά στελέχη λένε πως από τα κόμματα που βρέθηκαν στην πάνω και την κάτω πλατεία, κόμματα που παραλίγο οδηγήσουν την χώρα στην δραχμή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ή ό,τι έμεινε από αυτόν, δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Από το ΠΑΣΟΚ όμως δεν περιμέναμε ποτέ ένα παρών, προσθέτουμε, δηλαδή μία όχι καθαρή στάση, σε ένα αίτημα να παραπεμφθούν βουλευτές για εσχάτη προδοσία, επειδή ψήφισαν κάτι.

Μεταναστευτικό

Προηγουμένως όμως το ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει παρών και στην τροπολογία για το μεταναστευτικό και την αναστολή έκδοσης ασύλου. Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη δέχθηκε πυρά τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τα κόμματα πιο αριστερά από το ΠΑΣΟΚ.

Στην κυβέρνηση βλέπουν μια στασιμότητα στα δημοσκοπικά νούμερα του ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα κεντρώοι ψηφοφόροι να βρίσκονται σε στάση αναμονής. Πρόκειται για ψηφοφόρους που μπορεί να είχαν ψηφίσει στο παρελθόν ΠΑΣΟΚ και μετά τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκονται τώρα σε μια στάση αναμονής.

Μπορεί να έχουν παράπονα από την κυβέρνηση όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές αλλά την ίδια ώρα δεν εμπιστεύονται και το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτούς του ψηφοφόρους στοχεύει η ηγετική ομάδα που θέλουν την σταθερότητα και με κάθε ευκαιρία θα προσπαθεί να αναδεικνύει την μεσοβέζικη στάση της Χαριλάου Τρικούπη όπως προσθέτουν τα ίδια στελέχη.

Άλλωστε και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Καρπενήσι έδωσε και το στίγμα των προθέσεων του. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση μέσα σε αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνοντας ουσιαστικά και το δίλημμα που θα τίθεται με μεγαλύτερη ένταση στο δρόμο προς τις κάλπες, το 2027.

ΟΠΕΚΕΠΕ

Όσον αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την κυβέρνηση κάνουν λόγο πως η εξεταστική είναι ο μόνος τρόπος να φωτιστούν πολλά σημεία.

Από την κυβέρνηση λένε πως πρώτοι ζήτησαν εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο για να αποδώσουν ευθύνες, αλλά κυρίως για το πώς θα διορθωθεί η κατάσταση και το πώς θα αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς όφελος των πραγματικών αγροτών και των κτηνοτρόφων και όχι των απατεώνων οι οποίοι παρεισέφρησαν σε αυτό το σύστημα.

Και όπως σημειώνουν αυτό τελικά ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ’ όλα τους πολίτες. Πώς θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες -και θα τα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες, και πώς θα διορθώσουμε το σύστημα των επιδοτήσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τον πρωτογενή τομέα.

Πάντως με την εξεταστική είναι σαφές πως η πλειοψηφία αποδεχόμενη την δική της αποτυχία την ώρα που τρέχει μέσω των πρωτοβουλιών που έχει πάρει για να επέλθει η κάθαρση στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα επιδιώξει να αναδειχθούν οι τυχόν διαχρονικές ευθύνες.0

Ήδη κυβερνητικά στελέχη μιλούν για αυτοδιοικητικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ που είχαν κομβικό ρόλο στις επιδοτήσεις.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση Real Polls: Πτώση στα ποσοστά της ΝΔ μετά την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Απώλειες και για το δεύτερο ΠΑΣΟΚ

Κωστής Χατζηδάκης: Συμφέρον όλων να πέσει άπλετο φως για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Βουλή: Απορρίφθηκε η άρση ασυλίας των 14 βουλευτών της ΝΔ για την μήνυση Καρυστιανού