• newsletter

    Η κυβέρνηση πανηγυρίζει… και οι υπόλοιποι ακονίζουν τα μαχαίρια!

    • NewsRoom


    To Eurogroup απεφάνθη. Απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά; Όχι και στα τρία. Γιατί ούτε γρήγορα βγήκε κάποια απόφαση- η οποία δεν είναι απόφαση ή συμφωνία αλλά κάποιου είδους πρόοδος, δεδομένου ότι είναι πάνω από ένας μήνας διαπραγμάτευσης αλλά σίγουρα όχι και αποτελεσματικά αφού ακόμα δεν έχει υπάρξει -de facto- συμφωνία.

    Όπως, έχουμε ήδη αναφέρει στο mononews.gr η «σημαντικότερη» -κατά τη γνώμη της κυβέρνησης-  επίτευξη στο χθεσινό Eurogroup είναι ο νέος μηχανισμός αυτόματων περικοπών μισθών και συντάξεων. 

    Ένας μηχανισμός, που ουσιαστικά πρόκειται για την πιο… λαϊκή και απλοϊκή εκδοχή του όρου «αυτόματος μηχανισμός δημοσιονομικών διορθώσεων», ο οποίος σημαίνει αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: αυτόματες περικοπές δαπανών όταν τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα.

    Κυβερνητικοί πανηγυρισμοίkivernisi-siriza-anel

    Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, λοιπόν, για την τόση μεγάλη επιτυχία δείχνοντας για πολλοστή φορά τον αληθινό της εαυτό, συναινώντας στην πρόταση των δανειστών, για την υιοθέτηση νέων πολύ σκληρών μέτρων που πλήττουν απευθείας το σύνολο των πολιτών της χώρας.

    Ψηφίζοντας μέτρα ύψους 5,6 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται να πει ξανά στον ελληνικό λαό πως συνιστούν επιτυχία τόσο τα βάρβαρα μέτρα στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και η συζήτηση για τη δήθεν διευθέτηση του χρέους.

    Όμως, η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, σχετικά με το τι έρχεται από εδώ και στο εξής: πέρα από τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών, που θα οδηγεί σε αυτόματες νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, σε περίπτωση που η Ελλάδα αποκλίνει των στόχων της, έρχονται και νέα φορολογικά μέτρα, με σκοπό να μην ξεφύγει η κυβέρνηση από το «κατώφλι» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018, το οποίο έχει διαμορφωθεί στο 3,5%.

    Ακονίζουν τα μαχαίρια

    Νέα Δημοκρατία

    nd-syriza

    Στη Συγγρού υποστηρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε με επιφύλαξη την τηλεφωνική ενημέρωση από τον Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να δει το επίσημο ανακοινωθέν που αποδείχθηκε -σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν- ότι δεν συνάδει με τη θριαμβολογία που προσπάθησε να καλλιεργήσει το Μαξίμου

    «Επικοινωνιακή διαχείριση» που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, βλέπουν ουσιαστικά στην αξιωματική αντιπολίτευση πίσω από τους πανηγυρικούς τόνους στους οποίους σκοπίμως κατέφυγε το Μέγαρο Μαξίμου, προτού καν γίνει γνωστό το επίσημο ανακοινωθέν του Eurogroup.

    Στην ανακοίνωση μάλιστα που εκδόθηκε αργότερα από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά συμμερίστηκε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς. Αντιθέτως επισημαινόταν ότι «η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της». Φυσικά, η στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι άσχετη από τον στόχο της, δηλαδή το να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, καθότι όπως έχει επανειλημμένα ειπωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει προκαλέσει μεγάλο κακό στη χώρα και έτσι θα πρέπει να φύγουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Ποτάμι

    potami-theodwrakis

    «Από το δράμα στα πανηγύρια πέρασε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση», σύμφωνα με το Ποτάμι. «Εκεί που καλλιεργούσε το φόβο – κυρίως στους Βουλευτές της- ότι «θα μας διώξουν», χθες (λίγο πριν τα μεσάνυχτα) άρχισε να θριαμβολογεί επειδή «μας κράτησαν». Η χώρα σε όλες αυτές τις μάχες όμως, κατακτά πολύ λιγότερα από αυτά που της αξίζουν. Πολύ λιγότερα από αυτά που αξίζουν σε μια κοινωνία που 6 χρόνια τώρα βασανίζεται να ξεφύγει από τα μνημόνια. Οι σπατάλες του κράτους, η καθυστέρηση στη λήψη σημαντικών αποφάσεων, η κρατική έχθρα στην  επιχειρηματικότητα,  η απουσία εμπιστοσύνης του κόσμου αλλά και των επενδυτών, έχουν καθηλώσει την πραγματική οικονομία. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να βουλώσουν τις τρύπες που οι ίδιοι δημιουργούν επιβάλλουν συνεχώς νέα εισπρακτικά μέτρα. Αυτά όμως δεν είναι «λύσεις», είναι λύσεις για τα πανηγύρια», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

    Αγανακτισμένοι οι πολίτες

    ellines polites

    Έξω, από τις αντιδράσεις, δεν θα μπορούσαν να μήνουν οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν τα τελευταία χρόνια επωμιστεί το συνολικό βάρος της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λαθών. Έτσι οι βουλευτές έχοντας από καιρό γίνει αποδέκτες της κοινωνικής κατακραυγής και αποδοκιμασιών καθότι εξαπάτησαν ουσιαστικά τον ελληνικό λαό με το «Θα σκιστούν τα μνημόνια».

    Μετά από το Eurogroup, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών για άλλη μια φορά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

    Αυτή τη φορά τον κ. Μηταφίδη αποδοκίμασαν συνταξιούχοι σε εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την 80η επέτειο από την εξέγερση των εργατών της Θεσσαλονίκης, στις 9 Μαΐου του 1936.

    Οι συνταξιούχοι πλησίασαν τον βουλευτή και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν, και τον κατηγόρησαν για την επιλογή του να ψηφίσει το ασφαλιστικό, ενώ την ίδια στιγμή τον εμπόδισαν από το να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.  «Ντροπή, μας έκοψες τη σύνταξη και τώρα θες να καταθέσεις στεφάνι» του είπαν οι συνταξιούχοι που τον αποδοκίμασαν όταν τελικά εκείνος προχώρησε στην κατάθεση στεφάνου.

    Δείτε το σχετικό βίντεο:

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/panos-germanos-giati-ikonomiki-isangelis-elegchoun-tis-kinisis-ton-logariasmon-tou/43800

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/eki-zoun-i-pio-eftichismeni-anthropi/43973



    ΣΧΟΛΙΑ