• Πολιτική

    ΗΠΑ: Στέλνουν 3.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή

    • NewsRoom


    Η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την δολοφονία του Στρατηγού Κασέμ Σουλειμανί από δυνάμεις των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης φαίνεται να έχει κλιμακωθεί, καθώς οι ΗΠΑ όπως φαίνεται στέλνουν χιλιάδες στρατεύματα στην περιοχή.

    Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το AP, Αμερικανοί αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας, που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, φαίνεται πως επιβεβαιώνουν την αποστολή στρατού 3.000 επιπλέον ανδρών στην Μέση Ανατολή.

    Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μαρκ Ρούμπιο υπερασπίστηκε την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βάλει στο στόχαστρο τον Ιρανό διοικητή της Δύναμης Κουντς, λέγοντας ότι ο Σουλεϊμανί σκόπευε να θέσει υπό τον έλεγχό του το Ιράκ και να το χρησιμοποιήσει ως πλατφόρμα για να εξαπολύει επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    «Κατ’ εντολή του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, ο Σουλεϊμανί σχεδίαζε πραξικόπημα στο Ιράκ», έγραψε ο Ρούμπιο στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τις πηγές του.

    «Διέφθειρε ή απειλούσε πολιτικούς, εκμεταλλευόταν τους φυσικούς πόρους του Ιράκ και έφερνε μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, πιστή στον ίδιο, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το Ιράκ σε πλατφόρμα για να εξαπολύει επιθέσεις στις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας», συνέχισε.

    Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, τον Μιτς ΜακΚόνελ, η κυβέρνηση Τραμπ θα ενημερώσει αργότερα σήμερα την ηγεσία του Κογκρέσου για την επιχείρηση εναντίον του Σουλεϊμανί. Πιθανότατα θα ακολουθήσει μια απόρρητη ενημέρωση όλων των γερουσιαστών την επόμενη εβδομάδα.

    «Αυτός ο τρομοκράτης ιθύνων νους δεν συνιστούσε απλώς απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Επί μία και πλέον δεκαετία οργάνωνε το μοχθηρό και αποσταθεροποιητικό έργο του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή», είπε ο ΜακΚόνελ, προτρέποντας τους συναδέλφους του γερουσιαστές να μην εξάγουν συμπεράσματα για την επιχείρηση μέχρι να ενημερωθούν για τα γεγονότα.



    ΣΧΟΛΙΑ