• Πολιτική

    Η Ιοκάστη «χτυπά» την ορεινή χώρα (video-pics)

    • NewsRoom


    Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, η «Ιοκάστη» χτύπησε τις ορεινές κυρίως περιοχές της χώρας, φέρνοντας παγετό, βροχές και χιονόπτωση.

    Στην Αττική βροχή εκδηλώθηκε από νωρίς το μεσημέρι σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο.

    Βροχή σε όλη την Ήπειρο, χιόνι στα oρεινά

    Η Ήπειρος ντύθηκε στα λευκά, καθώς από το πρωί του Σαββάτου χιόνιζε σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στο Μέτσοβο, στο Ζαγόρι, στην Κόνιτσα των Τζουμέρκων αλλά και στα ορεινά της Άρτας.

    Εννέα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού, ενώ επί ποδός για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων είναι οι Δήμοι και αρμόδιοι φορείς.

    Χιόνι και στα ορεινά Τρίκαλα

    Ανάλογη η εικόνα και στα Τρίκαλα, όπου από το πρωί έβρεχε στα πεδινά και χιόνιζε στα ορεινά.

    Μάλιστα, το χιόνι, σε ορισμένα σημεία ξεπερνάει το μισό μέτρο.  «Από το περασμένο βράδυ συνδράμουν 24 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στην αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

    Κατολισθήσεις βράχων σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο με την πολιτική προστασία του νομού να επιχειρεί σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου.

    Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που είχε εκδώσει η ΕΜΥ την Κυριακή (11-02-2018) αναμένονται βροχές:

    • Κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ στην Πελοπόννησος και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
    • Μέχρι το μεσημέρι η δυτική Στερεά, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
    • Μέχρι το πρωί στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στη Θεσσαλία.

    Χιονοπτώσεις

    Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της Ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ με αγνοούμενους στο Καϊμακτσαλάν



    ΣΧΟΛΙΑ