• Πολιτική

    Η υγειονομική κάλυψη των νησιών στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου


    Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο την υγειονομική κάλυψη στα νησιά, ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.

    Στη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν το σχέδιο και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών, των εργαζόμενων στον τουριστικό τομέα και των τουριστών και να αντιμετωπιστούν με τον ταχύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο πιθανά κρούσματα του κορονοϊού.

    Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας ρωτήθηκε και για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας.

    Εξήγησε ότι όλο αυτό το διάστημα όσοι έρχονται στην Ελλάδα υποβάλλονται σε τεστ, μένουν ένα βράδυ σε ξενοδοχείο και ανάλογα με το αποτέλεσμα υποβάλλονται σε χαλαρή καραντίνα 7 ημερών ή σε αυστηρή 14 ημερών.

    «Αυτό θα συνεχίσουμε και μετά. Περιμένουμε να έχουμε πολύ λιγότερα περιστατικά καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι συγχρονίζονται προς τα κάτω. Θα κάνουμε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους. Τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία με κόστος του Δημοσίου. Ελπίζουμε να είναι λίγα ή μηδενικά» ανέφερε.

    Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετείχαν οι Υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οι Υφυπουργοί Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Πρόεδρος της ΕΚΑΠΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, η Διευθύντρια Αεροδιακομιδών Άννα Μαριόλα και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης.



    ΣΧΟΛΙΑ