• Πολιτική

    Η απίστευτη ειρωνεία του Καρανίκα στην Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά – Οργή στο Twitter

    Νίκος Καρανίκας, Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ


    Προκλητική και ειρωνική ήταν η ανάρτηση που έκανε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην τοποθέτηση της ιστορικού Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

    Απίστευτη είναι η στάση που αποφάσισε να κρατήσει ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τοποθέτηση της ιστορικού Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ σχετικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, που τόσο συζητήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τους περισσότερους να λένε ότι η κα Αρβελέρ εξέφρασε με λίγα λόγια ακέραιο το συναίσθημα που προκάλεσε σε όλους τους Έλληνες, αλλά και όλους τους χριστιανούς διεθνώς η είδηση της απόφασης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί.

    Ο κ. Καρανίκας, παρ’ όλα αυτά, αποφάσισε να ειρωνευτεί την κα Αρβελέρ, γράφοντας, σε ανάρτησή του στο Twitter: «Δάκρυσα με την Αρβελέρ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας. Ευτυχώς που είναι πολυσπούδαστη και λέει καμιά εξυπνάδα για να συγκινήσει τους δεξιούς εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ».

    Υπενθυμίζεται πως η διακεκριμένη ιστορικός εμφανίστηκε συγκλονισμένη από την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγία Σοφία.

    «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες», είπε για να προσθέσει: «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

    Η κ. Αρβελέρ εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού. «Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης της στην ΕΡΤ και επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

    «Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα», κατέληξε η ιστορικός, αναφερόμενη στις αντιδράσεις Τούρκων πολιτών.

    Όπως ήταν φυσικό, το ειρωνικό σχόλιο του κ. Καρανίκα δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χρήστες του Twitter, οι οποίοι με πλήθος αναρτήσεων έσπευσαν να τον συμβουλεύσουν ότι μερικές φορές είναι καλύτερα να… μασάει, παρά να μιλάει.

    Δείτε μερικές από τις απαντήσεις οργής που έλαβε ο κ. Καρανίκας από τους χρήστες του Twitter απέναντι στην ειρωνική τοποθέτησή του στην κα Αρβελέρ:



    ΣΧΟΛΙΑ