• First Top Stories

    Η απάντηση του mononews στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για την υπόθεση με την οικονομική διαχείριση της ομοσπονδίας


    Με εξώδικο και αίτημα να κατέβει το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα, χωρίς απάντηση επί της ουσίας στα όσα περιγράφονται για παρατυπίες στην οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ, αντέδρασαν ο πρόεδρος της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ Γιώργος Σινιώρης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρισης, Μανόλης Αγγελάκης και ο αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας, Χρήστος Κιόσης (και οι τρεις μέλη της συνδικαλιστικής παράταξης ΑΚΕ).

    Μεταξύ άλλων στο εξώδικο προς το mononews.gr(και στη δημοσιογράφο που υπογράφει) οι τρεις προαναφερόμενοι συνδικαλιστές ισχυρίζονται ότι τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ στις 16.4.2018 «είναι ψευδή και συκοφαντικά» καθώς και ότι «αποτελούν αυτολεξεί αναπαραγωγή των όσων ψιθυρίζουν οι συνδικαλιστικοί μας αντίπαλοι και για τα οποία σύντομα θα κληθούν να δώσουν λόγο ενώπιον της Δικαιοσύνης». Ακόμη, γίνεται λόγος για «άρθρο καθοδηγούμενο και σε διατεταγμένη υπηρεσία από αυτούς που επιθυμούν να πλήξουν την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ και την παράταξη ΑΚΕ ΕΥΔΑΠ».

    Απάντηση του mononews

     

    Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ έχει βασιστεί σε στοιχεία τα οποία περιήλθαν στα χέρια μας και είναι τα δύο πορίσματα (πρακτικά) από ελεγκτικές επιτροπές της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ (16.6.2017 και 26.3.2018) υπογεγραμμένα από στελέχη της Ομοσπονδίας, καθώς και η μηνυτήρια αναφορά της Ένωσης Υπαλλήλων ΕΥΔΑΠ κατά παντός υπευθύνου, βάσει της οποίας ο αρμόδιος εισαγγελέας διενεργεί προανάκριση.

    Επίσης ο συντάκτης του ρεπορτάζ, ως όφειλε, επικοινώνησε, μεταξύ άλλων, με τον κ. Σινιώρη και του έθεσε υπόψη τα στοιχεία που είχε συλλέξει. Το βασικό μέρος των όσων απάντησε φιλοξενήθηκε στο επίμαχο ρεπορτάζ. Επίσης, αμέσως μόλις την αντιληφθήκαμε (καθώς σε εμάς δεν εστάλη τίποτα, πέραν του εξωδίκου στη συνέχεια) σε δεύτερο ρεπορτάζ μας στις 18.4.2018 παραθέσαμε αυτολεξεί την σχετική ανακοίνωση της ΑΚΕ. Ως εκ τούτου είμαστε σίγουροι ότι κινηθήκαμε εντός του πλαισίου της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και του καθήκοντος να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους θέματα, με μετριότητα και χωρίς εξάρσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς δρα το συνδικαλιστικό κατεστημένο στην ΕΥΔΑΠ – Απίστευτες καταγγελίες – Προανάκριση σε εξέλιξη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σιγή ιχθύος από την ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ για όσα παράδοξα συμβαίνουν στη διαχείριση των οικονομικών της



    ΣΧΟΛΙΑ