• Πολιτική

    Hurriyet: Παρθενική πτήση για το πρώτο F-35 της Τουρκίας

    • NewsRoom
    F-35

    F-35


    Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το νεοαποκτηθέν μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας με Αμερικανό πιλότο, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

    Το πρώτο μαχητικό F-35 πέμπτης γενιάς της Τουρκίας, σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο kokpit.aero, είναι έτοιμο προς άμεση παράδοση, παρά τις αντιδράσεις στο αμερικανικό Κογκρέσο. Η Τουρκία, βρίσκεται στις χώρες που συμμετείχαν στη συμπαραγωγή του συγκεκριμένου αεροσκάφους.

    Η πτήση αυτή είναι μέρος του τελικού σταδίου δοκιμής, πριν συμπεριληφθεί στο οπλοστάσιο του Ταγίπ Ερντογάν. Τα πρώτα μαχητικά θα πάνε στην βάση της Μαλάτειας, ενώ η παράδοση ως γνωστόν θα γίνει στις 21 Ιουνίου.

    Tο F-35 κατέχει χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ (stealth) περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει δε εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Σημειώνεται ακόμα πως το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

    Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο χαίρει κορυφαίων επιδόσεων. Διαθέτει ακόμα τα συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά τα συστήματα σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες παρέχουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τούρκος ΥΠΟΙΚ: «Η Τουρκία, με ΑΕΠ περίπου 900 δισ. δολαρίων, είναι ισχυρή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διάγγελμα Νετανιάχου: Θα βομβαρδίσουμε στο εκατονταπλάσιο όσους μας επιτεθούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τούρκος Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων: Θέλουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης

     



    ΣΧΟΛΙΑ