• Ελλάδα

    Κικίλιας για Ρουβίκωνα: «Αυτοί θα κάνουν σόου, εμείς θα φροντίζουμε τη δημόσια υγεία»

    • NewsRoom
    Κοροναϊός

    Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας


    Τι ανακοίνωσε ο υπουργός

    Περί τις 800 νέες προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία αναμένεται να προκυρηχθούν την επόμενη εβδομάδα, όπως διεμύνησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον Ant1.

    Όπως δήλωσε συγκεκριμένα ο υπουργός, «800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό», καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά. «Είναι αυτά τα νέα παιδιά που πήγαιναν στη Γερμανία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», σημείωσε ο υπουργός.

    Οι 800 νέοι γιατροί που θα προσληφθούν, θα υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Επισήμανε ότι το Υπουργείο έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον ΕΟΠΥΥ, υπογράφοντας κοινή σύμβαση για το ζήτημα αυτό και πρόσθεσε: «Θέλουμε λοιπόν να τους εμπλέξουμε σε αυτή τη διαδικασία, θέλουμε νέα παιδιά, νέοι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων να μπορέσουν να έχουν σχέση εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα».

    Την ίδια ώρα, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε ότι αναμένεται να γίνουν και άλλες προσλήψεις στον τομέα της υγείας και συγκεκριμένα στο παραϊατρικό προσωπικό, για το οποίο θα προκηρυχθούν περί τις 2.500 θέσεις.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε, επιπροσθέτως και στη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία».

    Ο Βασίλης Κικίλιας αναγνώρισε ότι τα νοσοκομεία μας, «μετά από 10 χρόνια κρίσης, έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες. «Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνουν. Τους τιμώ για τον αγώνα τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

    Αναφερόμενος στα σύγχρονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία, ο υπουργός ανακάλεσε και τη χθεσινή εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά δυσαρέσκειά του για το γεγονός, ασκώντας, παράλληλα, οξεία κριτική στα μέλη της αναρχικής ομάδας. «Ο «Ρουβίκωνας» ήθελε να κάνει σόου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»», είπε συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας.

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι για να σώσουν τη ζωή τους, και να κάνουν σόου. Σόου! Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται λιγάκι να τολμούν να μπαίνουν μέσα στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πάει για να θεραπεύσει τον πόνο της», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας , ανακοινώνοντας παράλληλα τη λειτουργία νέου ακτινοθεραπευτικού κέντρου εντός του χώρου του νοσοκομείου «Σωτηρία».

    «Αυτοί θα κάνουν σόου και εμείς θα φροντίζουμε τη δημόσια υγεία», κατέληξε.



    ΣΧΟΛΙΑ