• Ελλάδα

    Τσίπρας και Σταύρος δουλεύουν για τον Μητσοτάκη

    Τσίπρας - Θεοδωράκης

    Τσίπρας – Θεοδωράκης


    Ούτε… επίτηδες να το έκαναν Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης. Με τα όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες θα έλεγε κανείς ότι ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκονται στο… επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέλνοντας κατά χιλιάδες τους (πρώην) ψηφοφόρους τους στην αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας!

    Ειδικά η υπόθεση της πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας με την οποία η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ, διαχειριστής της οποίας είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσίπρας, φέρεται να διεκδίκησε δημόσιο έργο ύψους 1,1 δισ. ευρώ, και στη συνέχεια η κυβέρνηση φαίνεται πως άλλαξε “νύχτα” τον σχετικό νόμο για να γλιτώσει ο αδελφός του πρωθυπουργού την καταδίκη για πλαστογραφία, προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του κόμματος όπου βρεθούν κι όπου σταθούν σχολιάζουν τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, τις offshore της Μαρέβας Μητσοτάκη και τον “Κήρυκα των Χανίων”, παριστάνοντας τους άμεμπτους σταυροφόρους κατά της διαφθοράς. Όμως να που το… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει πάει περίπατο για τα καλά, κι έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τώρα περάσει σε κατάσταση άμυνας, προσπαθώντας να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

    Δεν είναι βέβαια το πρώτο σκάνδαλο που πλήττει τον ΣΥΡΙΖΑ – να θυμίσουμε, μεταξύ άλλων, την offshore της εφημερίδας “Αυγής” και το θεαματικό “κούρεμα” του δανείου για την απόκτηση του κτιρίου στην Κουμουνδούρου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος. Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει να μη σηκώνει αυτά τα θέματα πολύ ψηλά, για να αποφύγει να πέσει στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που λασπολογούν σε βάρος του. Προτιμά να πολεμά με “καθαρά” όπλα, και η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δίνει πολλά τέτοια όπλα στον πρόεδρο της ΝΔ, ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγει σε δόλιες μεθόδους. Εν προκειμένω, πάντως, η συγκεκριμένη υπόθεση που “αγγίζει” προσωπικά τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκτιμάται ως ιδιαίτερα σοβαρή και αντιμετωπίζεται ως τέτοια από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ.

    Και από την άλλη, υπάρχει και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο οποίος, σε αυτήν την παράδοξη μοναξιά του στο κενό ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Κίνημα Αλλαγής, δείχνει να “φλερτάρει” με τον ΣΥΡΙΖΑ, που σίγουρα θα ήθελε έναν σύμμαχο στο πλευρό του μπας και βγάλει την τετραετία. Και ο Σταύρος Θεοδωράκης φαίνεται πρόθυμος να είναι τέτοιος – μάλιστα, σε συνέντευξή του την Τρίτη τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας από τη σημερινή κυβέρνηση, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο αυτές τις υποψίες, και στέλνοντας… καρφί στη ΝΔ τους ψηφοφόρους του που δεν “ψήνονται” καθόλου με αυτήν την προσέγγιση. Με κάτι τέτοιες δηλώσεις, το Ποτάμι “στερεύει” ακόμα περισσότερο και κινδυνεύει να… ξεραθεί μια και καλή, και τότε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχουν από πού να ”δροσιστούν”…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Κώστας Μπακογιάννης για τον Δήμο Αθηναίων: «Το σκέφτομαι»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  «Πυρά» Μητσοτάκη: Τρία χρόνια πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Κουβέλη: Χωρίς παρουσία Ελλήνων ο έλεγχος των κινητών των δύο στρατιωτικών



    ΣΧΟΛΙΑ