• Ελλάδα

    Το αυτογκόλ του Αλέξη Τσίπρα και τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ΑΝΕΛ

    Τσίπρας


    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής στο τέλος της χθεσινής συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αναδοχή, με σκοπό να “πυροβολήσει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, όμως τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να πυροβολήσει τα πόδια του…

    Θέλοντας να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική του ομάδα, εν μέσω έντονων διαφωνιών για το επίμαχο νομοσχέδιο, που οδήγησαν σε διαφοροποιήσεις και σε απουσίες από την ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας ένα γνώριμο (συριζαϊκής εμπνεύσεως) επιχείρημα: ότι συντάσσεται με ακροδεξιές αντιλήψεις. Η έκφραση που χρησιμοποίησε ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “φλερτάρει επικίνδυνα με τον ακροδεξιό λαϊκισμό”.

    Αν αντιπαρέλθουμε την ειρωνεία του να κατηγορεί κάποιον άλλο για λαϊκισμό ο πρωθυπουργός που σε όλη την Ευρώπη έγινε η ζωντανή εικόνα του τι εστί “λαϊκιστής ηγέτης”, θα δούμε μία θεαματική αντίφαση στην κριτική αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Η αντίφαση αυτή συνίσταται στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνά με τον Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα που δε φλερτάρει απλά με τον ακροδεξιό λαϊκισμό, αλλά είναι ο ίδιος ο ακροδεξιός λαϊκισμός στο αποκορύφωμά του. Μάλιστα, πριν το 2015 στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν την ίδια ακριβώς άποψη, όμως από τότε που συνεργάζονται οι αντιδράσεις για τις ακροδεξιές τάσεις στους ΑΝΕΛ είναι πολύ πιο χλιαρές.

    Σε περιπτώσεις όπως αυτή της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, τα ακροδεξιά αντανακλαστικά των ΑΝΕΛ “ξυπνούν”, και έχουμε σκηνές απείρου κάλλους, όπως αυτή με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη να κατακεραυνώνει από το βήμα της Βουλής τους ομοφυλόφιλους, να τους παραλληλίζει με τους παιδόφιλους και εν τέλει να εγκαλείται από 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Αν ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει για πολιτικούς που “φλερτάρουν με τον ακροδεξιό λαϊκισμό”, τότε μάλλον θα πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη. Και με το να κατηγορεί άλλους για αυτό για το οποίο ο ίδιος είναι “ένοχος”, το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται, ακόμα και στους ίδιους τους ψηφοφόρους του, που άλλωστε στην πλειοψηφία τους ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

    Με άλλα λόγια, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στις καθυστερήσεις του ματς για να πετύχει το νικητήριο γκολ, και αντ’ αυτού έβαλε ένα θεαματικό αυτογκόλ…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ξεφεύγει» η κατάσταση με τoν Κατσίκη: Ετεροφοβικοί προστάτες λεσβιών και γκέι ζητούν την παραπομπή μου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέσεις Μαξίμου σε υπουργούς να τρέξουν καθώς «βαλτώνει» η αξιολόγηση-Επιστολή Λιάκου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΝΦΙΑ: Οι αλλαγές που σχεδιάζει το Μαξίμου-Τι προβλέπεται για τα νέα εκκαθαριστικά



    ΣΧΟΛΙΑ