• Ελλάδα

    Tι απαντά ο Γ. Στουρνάρας για την υπόθεση Novartis

    • NewsRoom

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ουδέποτε κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Υπουργός Οικονομικών είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία Novartis. Παρεμπιπτόντως, ουδεμία από το νόμο σχετική αρμοδιότητα έχει ο Υπουργός Οικονομικών. Η πολιτική στοχοποίηση και το bullying που υφίσταμαι εγώ και η οικογένεια μου τρία χρόνια τώρα έχει τα όρια της».

    Σημειώνεται ότι, με αφορμή τις δικαστικές εξελίξεις, η εταιρεία Novartis δήλωσε νωρίτερα: «Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτήν τη στιγμή».

    Γιάννης Στουρνάρας. Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος

    Όπως μετέδωσε λίγο νωρίτερα το mononews.gr και η δημοσιογράφος Ρεγγίνα Σπυράτου, η δικογραφία που διαβιβάζεται στη Βουλή αφορά δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς της περιόδου 2006 ως αρχές του 2015.

    Οι οκτώ οκτώ τέως υπουργοί είναι οι Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και  Γιώργος Κουτρουμάνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα ονόματα που αναφέρονται στην δικογραφία για την Novartis

     



    ΣΧΟΛΙΑ