• First Top Stories

    Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

    • NewsRoom


    Στη φυλακή οδηγούνται, μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα τη Δευτέρα, οι τρεις συλληφθέντες για το έγκλημα στου Φιλοπάππου, με θύμα τον 25χρονο Νίκο Μουστάκα, στις 15 Αυγούστου.

    Πρόκειται για δύο Πακιστανούς, ηλικίας 17 και 28 ετών και έναν 25χρονο Ιρακινό, οι οποίοι αποπειράθηκαν να κλέψουν την τσάντα και το κινητό της 23χρονης φίλης του άτυχου φοιτητή. Στη διάρκεια της πράξης αυτής ο 25χρονος έπεσε και τραυματίστηκε θανάσιμα.

    Το κατηγορητήριο περιελάμβανε τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

    Η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

    Το πρωί στα δικαστήρια, κατά την μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων, το παρών έδωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές τους Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό. Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά τον κατηγορουμένων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις αλλοδαποί κατηγορούμενοι, που δεν είχαν δικηγόρο, φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

    «Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε ο 17χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι το θύμα γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό. Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής του φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: «Ο μικρός (σ.σ.: ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εγκλημα στου Φιλοπάππου: Τουλάχιστον άλλες 10 ληστείες είχαν κάνει οι τρεις δράστες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται οι ληστές στο λόφο του Φιλοπάππου



    ΣΧΟΛΙΑ