• Ελλάδα

    ΣΚΑΪ: Σενάρια συνωμοσιολογίας όσα ανέφερε ο Κοτζιάς για τη συνέντευξη Ερντογάν

    • NewsRoom


    Άμεση ήταν η απάντηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, γύρω από την συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον Αλέξη Παπαχελά, μία ημέρα πριν την επίσκεψή του κ. Ερντογάν στην Αθήνα.

    Στην ανακοίνωσή του το κανάλι του Φαλήρου κάνει λόγο για «σενάρια μιας συνομωσιολογικής ρητορικής».

    Ο κ. Κοτζιάς είχε κάνει λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού του τηλεοπτικού προγράμματος Survivor, Ατζούν Ιλιτζαλί,  ο οποίος – όπως ανέφερε ο υπουργός- αποτελεί σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αλλάξει η προκαθορισμένη συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου στο ΑΜΠ- ΜΠΕ, προκειμένου να δώσει στο ΣΚΑΙ. Μάλιστα κατηγόρησε το κανάλι πως προσπάθησαν σκόπιμα, μέσω της συνέντευξης, να δημιουργήσουν κλίμα θέτοντας ερωτήσεις για το ζήτημα της Συνθήκης της Λωζάνης προκειμένου να αποτύχει η επίσκεψη.

    Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ αναφέρει στην απάντησή του:

    «Σενάρια δήθεν προ – συνεννοήσεων για την συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν περιέγραψε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
    Υιοθετώντας συνωμοσιολογική ρητορική του διαδικτύου ο κ. Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ , παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Κοτζιάς: Ο Ερντογάν έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ λόγω του παραγωγού του Survivor (video)

     



    ΣΧΟΛΙΑ