• Ελλάδα

    Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο: Τι θα συζητήσουν

    • NewsRoom


    Συνάντηση την προσεχή εβδομάδα, Παρασκευή ή Σάββατο, θα έχουν σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου.

    Οι δύο πρωθυπουργοί θα παραστούν στη Διάσκεψη του Μονάχου προκειμένου να βραβευθούν για τη συνεισφορά τους στην ασφάλεια των Βαλκάνιων στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Η παρουσία των κ. Τσίπρα και κ. Ζάεφ στη γερμανική πόλη θα αποτελέσει ευκαιρία για να συζητήσουν την «επόμενη ημέρα» της συμφωνίας, δηλαδή την εφαρμογή της με απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα εμπορικά σήματα, οικονομικές συμφωνίες αλλά και την ορθή χρήση του ονόματος απ’ όλες τις πλευρές. 

    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

    Από την Κοζάνη όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μακεδονία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι ως πρωθυπουργός της χώρας δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα της Ελλάδος να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας εφόσον δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα και ότι θα εξαντλήσει όλες του τις δυνάμεις για την κατοχύρωση των μακεδονικών προϊόντων που, όπως υποστήριξε, μένουν απροστάτευτα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΝΔ: Ο ηττοπαθής Τσίπρας δεν τόλμησε να επαναλάβει πως θα κερδίσει τις ευρωεκλογές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσίπρας: Απόφαση της Βόρειας Μακεδονίας η ένταξη στο ΝΑΤΟ, όχι δική μας (video)



    ΣΧΟΛΙΑ