• Ελλάδα

    Προσοχή! Έντονα καιρικά φαινόμενα-Προβλήματα στα λιμάνια

    • NewsRoom


    Iσχυροί άνεμοι πνέουν από το πρωί στα πελάγη και πολλά πλοία παρέμειναν δεμένα στα λιμάνια. Σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές πνέουν νότιοι άνεμοι που φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

    Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

    Από το λιμάνι της Ραφήνας τα πλοία φθάνουν έως το Μαρμάρι, ενώ σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου από το Λαύριο. Κλειστό, επίσης, είναι το πορθμείο Αγ. Μαρίνα Νέα Στύρα.

    Στη Βόρεια Ελλάδα δεν εκτελούνται, επίσης, τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Καβάλα – Πρίνος. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή – Θάσος.

    Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν από διάφορα λιμάνια της χώρας καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων.

    Στο έλεος της κακοκαιρίας

    Καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν, ακόμη και στο κέντρο του Αγρινίου ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

    Η κακοκαιρία που πλήττει από το βράδυ της Παρασκευής την Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι να εγκλωβιστούν στα σπίτια τους, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο έχει διακοπεί η κυκλοφορία, εξαιτίας κατολισθήσεων.

    Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 340 κλήσεις, στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Δέκα άτομα στο Αγρίνιο και 5 άτομα στο Μεσολόγγι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο, καθώς κινδύνευαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καιρός: Λασποβροχή και καταιγίδες-Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα



    ΣΧΟΛΙΑ