• Ελλάδα

    Πλειστηριασμοί: “Μάχη” μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών (video)

    • NewsRoom


    Οι πλειστηριασμοί έχουν διπλασιαστεί μέσα σε ένα μόλις μήνα και οι εντάσεις δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά, όταν το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, αστυνομικοί επιχείρησαν να εμποδίσουν μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων να ανοίξουν πανό στην είσοδο της Εθνικής Τράπεζας.

    Το περιστατικό συνέβη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα μετο thestival.gr, άνδρες της αστυνομίας που είχαν παραταχθεί στο σημείο δεν επέτρεψαν αρχικά στους συγκεντρωμένους να ανοίξουν το πανό τους, ωστόσο, οι ίδιοι, σπρώχνοντας τους αστυνομικούς και φωνάζοντας συνθήματα, άνοιξαν τελικά το πανό  μπροστά στο υποκατάστημα.

    Ωστόσο, μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα έγιναν 545 πλειστηριασμοί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό και η οποία ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο.

    Παρά δηλαδή την αποχή των συμβολαιογράφων, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, είτε από τράπεζες είτε από φυσικά ή νομικά πρόσωπα διπλασιάστηκαν, καθώς πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν 1.125 πλειστηριασμοί με ημερομηνίες πραγματοποίησης είτε το 2016 είτε το 2017.

    Στις 10 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις, είχαν ανακοινωθεί 580 πλειστηριασμοί. Στις 10 Νοεμβρίου, ο αριθμός τους είχε σχεδόν διπλασιαστεί αφού ήρθαν να προστεθούν άλλοι 545.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Black Friday: Public, McArthurGlen, GAP και Media Markt με εκπτώσεις μέχρι και 80% – Δείτε αναλυτικά τις προσφορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλησιάζει Black Friday: Δείτε που μπορείτε να ψωνίσετε με εκπτώσεις μέχρι και 75% (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κρίσιμες συναντήσεις: Τι θα πουν οι Έλληνες τραπεζίτες με διεθνείς επενδυτές σε Αθήνα, Λονδίνο, Νέα Υόρκη



    ΣΧΟΛΙΑ