• Ελλάδα

    Παρασκήνιο με Novartis: Δεν έχουν βρει πολιτικό χρήμα, δεν υπάρχουν “καυτές” συνομιλίες και βίντεο


    Στον εντοπισμό στοιχείων που να επιβεβαιώνουν τα περί ξεπλύματος “μαύρου” χρήματος από πολιτικά πρόσωπα ρίχνουν το βάρος οι εισαγγελείς Διαφθοράς που ερευνούν την υπόθεση της Novartis, καθώς εκεί κρύβεται η ουσία της υπόθεσης. Ωστόσο, για την ώρα πολιτικό χρήμα δεν έχει εντοπιστεί, ενώ και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων για το θέμα αυτό είναι συγκεχυμένες και γεμάτες ασάφειες, με αποτέλεσμα για την ώρα να μην υπάρχει τίποτα το απτό.

    Και δεν είναι μόνο τα “μαύρα” χρήματα που λείπουν για να στοιχειοθετηθούν οι κατηγορίες περί ξεπλύματος, αλλά και τα περίφημα “ντοκουμέντα” που φημολογείτο ότι υπάρχουν και αποδείκνυαν τους ισχυρισμούς των προστατευόμενων μαρτύρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς δεν έχουν μέχρι στιγμής στα χέρια τους ούτε συνομιλίες, ούτε και βίντεο που να αποδεικνύουν κάτι, με τις έρευνες πάντως να συνεχίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Για την ώρα, το βάρος των εισαγγελέων πέφτει σε τραπεζικούς λογαριασμούς που οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει ως οχήματα παράνομων πληρωμών, καθώς και στο ρόλο πρώην γενικών γραμματέων και μελών επιτροπών που καθόριζαν τις τιμές των φαρμάκων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη απόδειξη για χρηματισμό πολιτικών προσώπων. Επιπλέον, η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ζητήσει τη συνδρομή των ελβετικών αρχών, ώστε να ανοίξουν λογαριασμοί που ενδεχομένως να συνδέονται με την υπόθεση της Novartis, αλλά και οι λογαριασμοί της ίδιας της Novartis στην τράπεζα UBS, τους οποίους φέρεται να κατονομάζει ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Οι εισαγγελείς έχουν επίσης ζητήσει να ανοίξουν οι λογαριασμοί μίας εταιρείας τον οποίο ο “πρωταγωνιστής” της υπόθεσης Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, φέρεται να διαχειριζόταν έως του ποσού του 1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με κατάθεση ενός από τους μάρτυρες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Φρουζής εμφανίστηκε χθες ο ίδιος ενώπιον του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου και ζήτησε την επικύρωση του περιοριστικού μέτρου της εξόδου του από τη χώρα, διαμηνύοντας ότι επιθυμεί να αποδείξει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης την αθωότητά του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανώτατος σύμβουλος Ερντογάν: Μύγα η Ελλάδα που πάει να τα βάλει με τον γίγαντα Τουρκία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε Παρίσι και Λονδίνο ο Τσακαλώτος σε αναζήτηση επενδυτών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνει η εκκαθάριση των εισφορών, πώς υπολογίζονται οι εισφορές του 2018 και 2019



    ΣΧΟΛΙΑ