• Ελλάδα

    Πάνος Καμμένος, ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση


    Είναι γεγονός ότι χάρη στον Ντόναλντ Τραμπ, το Twitter έχει εξελιχθεί από ένα χαβαλετζίδικο κοινωνικό δίκτυο σε μέσο ενημέρωσης. Ακόμα και πόλεμος να γίνει, ο Αμερικανός πρόεδρος θα το ανακοινώσει μέσω Twitter. Και φυσικά θα το κάνει υιοθετώντας τη “γλώσσα” του Twitter: με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ και πολλά θαυμαστικά!!! Το πόσο υπεύθυνο ή ορθό είναι κάτι τέτοιο μπορεί να το κρίνει ο καθένας.

    Στην Ελλάδα, το παράδειγμα του Ντόναλντ Τραμπ το ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Άμυνας ως γνωστόν έχει αδυναμία στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο, και κατά καιρούς έχει αναρτήσει σε αυτό διάφορες “χοντράδες” – μάλιστα, για μία από αυτές είχε επιρρίψει την ευθύνη στο… παιδί του, που όπως είχε πει παίζει με το λογαριασμό του στο Twitter. Όμως χθες ξεπέρασε τα όρια, αναρτώντας στο Twitter την είδηση του θανάτου του Έλληνα πιλότου εν ώρα υπηρεσίας, πριν καν ανακοινωθεί επισήμως από το υπουργείο ή από το το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

    Και δεν είναι μόνο η ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου, αλλά και η γλώσσα που χρησιμοποίησε, υποστηρίζοντας πως ο πιλότος έπεσε “μαχόμενος”. Προφανώς ο υπουργός ήθελε να πει ότι έπεσε στο καθήκον, όπως είπαν στις δηλώσεις τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Όμως έγραψε ότι έπεσε “μαχόμενος”, μία λέξη που δεν τη λέμε ελαφρά τη καρδία, αφού υπονοεί ότι το Mirage κατερρίφθη. Ναι, μπορεί στο καφενείο να πούμε ότι ο πιλότος έπεσε “μαχόμενος”, αλλά όταν το λέει ένας υπουργός Άμυνας μπορεί να προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο – ειδικά όταν ο συγκεκριμένος υπουργός Άμυνας θεωρείται persona non grata στην Άγκυρα για τις κατά καιρούς δηλώσεις του. Και με την ένταση στα ελληνοτουρκικά να είναι ήδη σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα, αυτό είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε.

    Στην καλύτερη περίπτωση, θα πρέπει κανείς να εγκαλέσει τον Πάνο Καμμένο για επιπολαιότητα. Όμως σε κάθε περίπτωση, σχεδόν καθημερινά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για την ηγεσία ενός τόσο νευραλγικού υπουργείου όσο είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ένα υπουργείο που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς, και στο οποίο ακόμα και ένα κόμμα σε μία ανακοίνωση μπορεί να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο. Δηλαδή, ένα υπουργείο που έχει ανάγκη έναν άνθρωπο με τα αντίθετα χαρακτηριστικά από αυτά του Πάνου Καμμένου…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο: Βρέθηκε η σορός του άτυχου πιλότου (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμένοι στα δύο οι δανειστές για το ελληνικό χρέος-Ποιες χώρες ζητούν νέα σκληρά ανταλλάγματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χωρισμένοι στα δύο οι δανειστές για το ελληνικό χρέος-Ποιες χώρες ζητούν νέα σκληρά ανταλλάγματα



    ΣΧΟΛΙΑ