• Ελλάδα

    Άρθρο παρέμβαση: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για την «ασύμμετρη απειλή» που σήμερα επικαλείται


    Ήταν τέλος Αυγούστου του 2007 και η Ελλάδα προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει την αδιανόητη τραγωδία που άφηνε πίσω της μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην σύγχρονη Ιστορία της και να μετρήσει τις πληγές της. Εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, έκαψαν περισσότερα από 268.834 εκτάρια (περ. 2.700 km2) γης, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 63 ανθρώπων. Μέχρι τις 30 Αυγούστου κάηκαν 1.500 σπίτια και 6.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη.

    Ήταν ακριβώς τις μέρες εκείνες που ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρωνας Πολύδωρας έκανε λόγο για «ασύμμετρη απειλή» κατά της Ελλάδας. Μια δήλωση για την οποία δέχθηκε σφοδρή επίθεση από την αριστερή -τότε- αντιπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάζει τη δήλωση και να κατηγορεί για ανικανότητα την κυβέρνηση.

    «Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής», ανέφερε τότε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη», κατέληγε.

    Κι όμως… Ο σημερινός πρωθυπουργός δεν ντράπηκε να χρησιμοποιήσει παρόμοια διατύπωση για να περιγράψει την τραγωδία των τελευταίων ωρών. Μια τραγωδία όμως που, αυτήν τη φορά, συμβαίνει κυριολεκτικά δίπλα στην πρωτεύουσα, στην «καρδιά» του κρατικού μηχανισμού. Και παρ’ όλα αυτά, έφτασε να καταστρέψει τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας που βρέθηκαν αβοήθητοι να παλεύουν με το στοιχειό, στερώντας γονείς από τα παιδιά τους, παιδιά από τους γονείς τους και κόπους ζωής από όλους όσοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με το μένος της φύσης. Εφόσον, βεβαίως, αποδειχθεί ότι πρόκειται μόνο για μένος της φύσης.

    «Ασύμμετρο φαινόμενο» αποκάλεσε, λοιπόν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική.

    Το μόνο που απέφυγε – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – ήταν να κάνει λόγο για απόπειρα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Κι αυτό λέγοντας πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή να γίνει αυτή η συζήτηση…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Live show Τσίπρα την ώρα που μετράμε νεκρούς και οι φλόγες κατακαίουν την Αττική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα «ασύμμετρο φαινόμενο» βλέπει ο πρωθυπουργός πίσω από τις πυρκαγιές στην Αττική!



    ΣΧΟΛΙΑ