• Ελλάδα

    O Σταύρος Θεοδωράκης ζητά Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    • NewsRoom
    Θεοδωράκης


    Ο επικεφαλής του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή το χθεσινό συλλαλητήριο καλεί όλους του Αρχηγούς και τους πρώην πρωθυπουργούς σε Συμβούλιο ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της επίμαχης ονομασίας των Σκοπίων βάζοντας ως γνώμονα την φανέρωση προηγούμενων πολιτικών πλάνων και κινήσεων με στόχο την ενημέρωση των τωρινών κυβερνώντων και του λαού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα επιμείνω ότι πρέπει οι πρώην πρωθυπουργοί να πουν στους σημερινούς πολιτικούς μέχρι πού έφτασαν την υπόθεση και πού πιστεύουν ότι πρέπει να την πάμε. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην εθνική γραμμή που ήδη έχει χαραχθεί». Αναφερόμενος δε στο παρελθόν και στην περίπτωση των Βουλγάρων που «στην ελληνική πολιτική σκηνή καθρεφτίζανε το κακό», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε χαρακτηριστικά: «Και ο γερo-Καραμανλής τόλμησε και προχώρησε σε μία συνεννόηση με τον Ζίβκοβ. Ο δεξιός, Σερραίος πολιτικός, που μιλούσε για κουμμουνιστικό κίνδυνο, τόλμησε και είπε: “Ως εδώ, καμία επιθετική ενέργεια από εμάς προς αυτούς κι αυτοί προς εμάς. Θα τα λύσουμε σήμερα όλα” και το ‘κανε» και πρόσθεσε «πολλές φορές αυτό που μας φαίνεται αδύνατο μπορεί να είναι αυτό που σώζει και εξελίσσει τις περιοχές μας».

    «Με την οικονομία και τον πολιτισμό μας μπορούμε να κυριαρχήσουμε στα Βαλκάνια», δήλωσε στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον σταθμό Alpha 9.89 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στις ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

    «Έχουμε έναν εκρηκτικό Ερντογάν στα ανατολικά σύνορά μας» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι «η μεγάλη δύναμη και πρέπει να κυριαρχήσουμε στην περιοχή».

    Επιπλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως «δεν είμαστε στο 1800 είμαστε στο 2018 και χρειαζόμαστε σύνεση και αληθινό πατριωτισμό και όχι πατριδοκαπηλία. Αγαπώ υπερβολικά την πατρίδα μου, θέλω η πατρίδα μου να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να ξαναγίνει κυρίαρχη χώρα στα Βαλκάνια».

    Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως πρέπει να βρεθεί μία λύση «μια λύση πατριωτική που θα απαλλάσσει την περιοχή από αλυτρωτισμούς, αλλά ταυτόχρονα να είναι λύση που θα έχει μέσα της κι έναν αμοιβαίο συμβιβασμό». Ξεκαθάρισε δε, για άλλη μια φορά, πως «μια σύνθετη λέξη, μια λέξη αμετάφραστη στη σλαβική διάλεκτο θα είναι μια καλή λύση για τη χώρα».

    Θεοδωράκης

    «Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Μίκη…»

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν δέχθηκε να σχολιάσει τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Μίκη από μία απόφασή του, από μία στιγμή. Είναι ένα σύμπαν ο Μίκης, μουσικής και πολιτικής δράσης, αντίστασης στο παρελθόν, και είναι καλό να μην προσπαθούν, ούτε οι μεν, ούτε οι δε, να αμαυρώσουν την ιστορία του και να την μουτζουρώσουν».

    Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό συλλαλητήριο επεσήμανε ότι ακούστηκαν πολλά ακραία συνθήματα για άλλη μια φορά τα οποία και δεν βοηθούν την εθνική ενότητα που είναι απαραίτητη αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ενώ πρόσθεσε ότι τον ενόχλησε που «οι ομιλητές στα συλλαλητήρια μας παρουσιάζουν ως μία χώρα φοβισμένη, ηττημένη που κάποια στιγμή θα έρθουν οι βάρβαροι και θα την καταλάβουν. Ποιος απειλεί σήμερα την Ελλάδα; Αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα στα ανατολικά μας σύνορα; Είναι γελοίο να πιστεύει κανείς ότι θα πάρουν τον Λευκό Πύργο, θα μας πάρουν τη Θεσσαλονίκη θα μας πάρουν τις γυναίκες. Είναι απλά γελοίο» κατέληξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

    Κι ανέφερε ότι όλα αυτά γίνονται καθώς ο κόσμος δεν είναι σωστά ενημερωμένος. Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πρότεινε «ο κόσμος να τα έχει όλα μπροστά του, διάφανα». Μάλιστα έφερε σαν παράδειγμα ότι στη διάρκεια παραμονής του στη Θεσσαλονίκη έκανε τρεις ώρες να πάει από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, καθώς όπως είπε «ο κόσμος με σταματούσε και με ρωτούσε. Ήθελε να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει». «Άρα», κατέληξε σχετικά, «όχι μυστική διπλωματία, ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το πιο αυστηρό μήνυμα του συλλαλητηρίου: H Μακεδονία δεν περνάει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έμμεση κριτική από τον βουλευτή του Ποταμιού Γ. Μαυρωτά στον Μ. Θεοδωράκη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντόρα Μπακογιάννη: «Μικροπολιτικά» χειρίζεται το Σκοπιανό η κυβέρνηση

     



    ΣΧΟΛΙΑ