• Ελλάδα

    Ο Μητσοτάκης βλέπει εκλογές και τα αλλάζει όλα στη ΝΔ

    μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Το να πει κανείς ότι στη Νέα Δημοκρατία άπαντες βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα είναι πια περιττό. Ήδη από το περασμένο έτος έχει θέσει τη ΝΔ σε μόνιμη εγρήγορση ώστε να μην υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, κάτι που βέβαια δεν έχει ακόμα κάνει, προφανώς λόγω του… ενστίκτου πολιτικής επιβίωσής του, αφού γνωρίζει καλά ότι το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

    Ωστόσο, θα λέγαμε ότι οι διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ εν όψει εκλογών είναι πιο έντονες από ποτέ, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανανέωση της παράταξης, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται να υλοποιηθούν οι προαναγγελθείσες αλλαγές τόσο στους επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος (από τις οποίες θα αποχωρήσουν όσοι θα είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές), όσο και στους επικεφαλής των δημοτικών και νομαρχιακών οργανώσεων, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και το εκλογικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, από το οποίο θα προκύψει η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και ο νέος γραμματέας της παράταξης. Μιλάμε δηλαδή για εκτεταμένες αλλαγές προσώπων, και όχι απλά για μία τυπική ανακατανομή ρόλων.

    Οι διεργασίες αυτές μοιάζουν να συμπίπτουν με την εκτίμηση του προέδρου της ΝΔ ότι οι εκλογές είναι κοντά, και δεν θα περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως η άμμος στην κλεψύδρα της κυβέρνησης εξαντλείται και ο πρωθυπουργός, έστω και απρόθυμα, θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, έστω και γνωρίζοντας ότι θα τις χάσει. Και για το λόγο αυτό έχει θέσει ως προτεραιότητα την γρήγορη ολοκλήρωση των εσωτερικών διαδικασιών, ώστε η ΝΔ να μπορεί απερίσπαστη να ασχοληθεί με τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να στείλει το μήνυμα του νέου, του διαφορετικού και (κυρίως) της υπευθυνότητας που πρεσβεύει.

    Γι’ αυτό και η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας, πέρα από τη σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, επικεντρώνεται στο αύριο, δηλαδή στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη μέρα στη χώρα, γνωρίζοντας καλά πως η τακτική του “ώριμου φρούτου” είναι ανούσια, και αντίθετα πρέπει η ΝΔ να πείσει τους πολίτες για την αλλαγή που πρέπει να έρθει, και όχι να περιμένει απλά την αλλαγή να έρθει από μόνη της. Και η αλλαγή, όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ, δεν θα έρθει με τη δηλητηρίαση του πολιτικού σκηνικού, που επιχειρείται από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά με την παρουσίαση ενός συνεκτικού, ρεαλιστικού προγράμματος για το μέλλον που μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στους ταλαιπωρημένους από την “περιπέτεια” των τελευταίων ετών πολίτες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Μαυραγάνης για τα νέα πρόστιμα: O παραβάτης θα μαθαίνει στο σπίτι το ποσό της κλήσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Δημήτρης Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιμένει για «ομήρους» ο Καμμένος: Δείτε τι έγραψε μετά το κείμενο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου



    ΣΧΟΛΙΑ