• Ελλάδα

    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιμένει με νέα αίτηση αποφυλάκισης – Ποιους λόγους επικαλείται

    • NewsRoom


    Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλλε σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του συνήγορού του, ο οποίος και ζήτησε από τους δικαστές να δείξουν επιείκεια απέναντί του.

    Προς υπεράσπιση του πρώην υπουργού ο συνήγορός του επεσήμανε το προχωρημένο της ηλικίας, καθώς ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει φτάσει τα 77 έτη, τα προβλήματα υγείας, έχει υποβληθεί σε επεμβάσεις στα μάτια και έχει εγκεφαλική ατροφία, αλλά και τη σωστή διαγωγή που έχει επιδείξει σε όλο το διάστημα παραμονής του στη φυλακή.

    “Δώστε του τη δυνατότητα να έχει χρόνο να ζήσει με τη γυναίκα του και το παιδί του, το οποίο είναι 9,5 ετών και δεν έχει προλάβει να τον ζήσει εκτός φυλακής” ανέφερε ο κ. Γιάννης Παγορόπουλος, προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Ο κ. Παγορόπουλος τόνισε επίσης, πως ο πρώην υπουργός, έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο όπου οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν, ενώ έκανε λόγο και στο πρόσφατο περιστατικό ξυλοδαρμού του στις φυλακές του Κορυδαλλού:  “Υπήρξαμε μάρτυρες επεισοδίων μέσα στη φυλακή που κατατείνουν σε μία ουσιαστική απαξία” τόνισε, προσθέτοντας πως διακυβεύεται πλέον η ίδια του η ζωή, επισημαίνοντας πως η ετυμηγορία θα πρέπει να παρθεί όσο το δυνατόν συντομότερα”.

    Την αποφυλάκισή του ζήτησε και ο έτερος συνήγορός του, Λεωνίδας Κότσαλης ενώ παρούσες σήμερα στο Δικαστήριο ήταν η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του, Αρετή Τσοχατζόπουλου.

    Akis-Tsoxatzopoulos-nonoi

    Τσοχατζόπουλος : «Είμαι παντελώς αθώος. Ζω υπό συνθήκες μειωμένης ασφάλειας! Είναι αποδεδειγμένες για σας αυτές οι κατηγορίες; Είμαι παντελώς αθώος, τίποτα δεν με αφορά από όλες τις κατηγορίες που έχουν ειπωθεί! Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού είναι απαράδεκτες. Ο Κορυδαλλός έχει καταρρεύσει δεν υπάρχουν συνθήκες ασφαλούς διαμονής για συγκεκριμένους κρατούμενους,ενώ, αντίθετα υπάρχει ευνοϊκή, επιλεκτική μεταχείριση για άλλους. Σήμερα συνέβη ένα ακόμα επεισόδιο, πήγα στους γιατρούς να πάρω βεβαιώσεις και όταν γύρισα είχε φύγει κλούβα. Έρχονται στιγμές που δημιουργούνται επεισόδια, κακομεταχείριση όπως πριν λίγες εβδομάδες, μπαίνουν σε κίνδυνο άνθρωποι και ζωή τους»

    Προέδρος : Ποιος είναι για σας ο λόγος που πρέπει να αποφυλακιστείτε;

    Τσοχατζόπουλος : Ζω κάτω από συνθήκες μειωμένης ασφάλειας!Πρέπει να βγω άμεσα!

    Ακης Τσοχατζόπουλος: Σας λέω ότι ειμαι παντελώς αθώος.

    Πρόεδρος: Προτάσσετε την ασφάλειά σας ή τα θέματα υγείας;

    Άκης Τσοχατζόπουλος: Και τα δύο.

    Συνήγορος: Διαμαρτύρομαι έντονα. Αυτό είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη.

    Πρόεδρος: Εγώ πάω να βοηθήσω και εσείς μου λέτε άλλα…

    Ακης Τσοχατζόπουλος: Είναι όλα μαζί συσσωρευτικά.

    Στο αίτημα του πρώην υπουργού το δικαστήριο αναμένεται να απαντήσει στις 28 Σεπτεμβρίου τότε μάλιστα αναμένεται να αρχίσει και η απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/akis-tsochatzopoulos-giati-dikastes-ipan-ochi-stin-apofilakisi-tou/62861



    ΣΧΟΛΙΑ