• Ελλάδα

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Σημαντικές επαφές και σήμερα στην ατζέντα του πρωθυπουργού

    • NewsRoom

    O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης


    Νέες συναντήσεις αναμένεται να έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μετά το χθεσινό τετ-α-τετ που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

    Και σήμερα, ο πρωθυπουργός που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Νέα Υόρκη έχει προγραμματίσει συνάντηση με σημαντικές επαφές. Πιο συγκεκριμένα, το πρωί, λίγο μετά τις 10, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συζητήσουν για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως είναι η κατάσταση στο Αιγαίο, αλλά και οι εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε ομογενείς στην Αστόρια, ανέφερε ότι, κατά την συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, έθεσε το ζήτημα των παραβιάσεων της Τουρκίας στον θαλάσσιο χώρο της κυπριακής ΑΟΖ.

    Όπως φρόντισε να επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους».

    Κατόπιν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους Εβραϊκών οργανώσεων. Η συνάντηση αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί.

    Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο, μετά την επαφή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, το μεσημέρι, περίπου στις 12.30, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι. Η συνάντηση αυτή αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου τιμώμενη χώρα ήταν η Ινδία. Ταυτόχρονα, η επαφή αυτή είναι επίσης σημαντική, καθώς μεταξύ των δύο χωρών έχει ήδη συμφωνηθεί η σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

    Τέλος, περίπου κατά τις 13.00, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ αργότερα, κατά τις 15.30, θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο, κ. Ελπιδοφόρο.



    ΣΧΟΛΙΑ