• Ελλάδα

    Κυρ. Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι, έχουμε σχέδιο, δεν έχουμε ταξικό πρόσημο»

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Με το σύνθημα «είμαστε έτοιμοι» ξεκίνησε, πριν από λίγο, την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή, να πιάσουμε το νήμα της πλούσιας ιστορίας μας. Και ξέρουμε πολύ καλά πού πάμε. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη δύναμη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε με συγκίνηση στο παράδειγμα του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος, όπως είπε, με την περιπέτειά του «μάς έδειξε πως δεν πρέπει να χάνεται ποτέ η ελπίδα και η δύναμη να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες της ζωής».

    Δεν πρέπει να χάνουμε τη θέληση να σταθούμε όρθιοι και να πάμε μπροστά, τόνισε.

    Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας ότι πρέπει να πάψει η πεποίθηση ότι «όλοι είναι το ίδιο στην πολιτική, γιατί δεν είμαστε όλοι το ίδιο». Το ίδιο, όπως είπε, ισχύει και για την άποψη ότι «αποφασίζουν για όλα οι ξένοι».

    «Η αλλαγή προκαλεί οδύνη, όπως και η ίδια η γέννηση», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή. Αλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι;».

    Προχωρώντας σε μια παρουσίαση των αλλαγών που έχει κάνει το κόμμα της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, μια λαϊκή συνοικία. Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας, τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά. Όλοι έχουν ρόλο, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς, χωρίς ομαδοποιήσεις».

    «Αλλάζουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα», τόνισε.

    Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς αλληλεγγύη».

    Εξαπολύοντας, στη συνέχεια, επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Αν δεν είχε ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα Μνημόνια».

    Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία, φτωχοποιούν κι άλλο τη χώρα. Φέρνουν ανέχεια, φέρνουν ανασφάλεια, πολλαπλασιάζουν την αδικία, είπε.

    Απευθυνόμενος σε όσους ψήφισαν τη σημερινή κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σας εξαπάτησαν, σας εξαπάτησαν διπλά».

    Η ΝΔ θα ξαναβρεθεί σύντομα στη θέση που πραγματικά της αξίζει, είπε.

    «Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να σηκώσουμε όρθια και πάλι την Ελλάδα. Είναι μια ευθύνη τεράστια, ιστορική. Την αναλαμβάνουμε με θάρρος», υπογράμμισε.

    «Η Νέα Δημοκρατία καλείται, όπως λέει και το όνομά της, να οικοδομήσει μια νέα ελληνική δημοκρατία», τόνισε, προσθέτοντας: «Ο πήχης μπαίνει ψηλά. Δεν θα συμβιβαστώ με τίποτα λιγότερο, γιατί τίποτα λιγότερο δεν θα δεχθεί η ελληνική κοινωνία».

    Αργά ή γρήγορα θα στηθούνε κάλπες και τότε οι σημερινοί κυβερνώντες θα πάρουν το μάθημά τους, είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας τους Ελληνες να ακούσουν, να εμπιστευτούν τη ΝΔ.

    «Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ χωρίς έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της νέας γενιάς», είπε ακόμη, αναφερόμενος στους νέους.

    «Μπροστά μας ανοίγεται ένας νέος κόσμος, ένας κόσμος γεμάτος απειλές, αλλά και γεμάτος νέες ευκαιρίες», πρόσθεσε.

    Παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι στηρίζεται σε δύο άξονες.

    Ο πρώτος άξονας, όπως είπε, είναι η απελεύθερωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού, «με κινητήριο δύναμη τον ιδιωτικό τομέα, να εκτινάξουμε την οικονομική ανάπτυξη και να κερδίσουμε την ευημερία».

    Ο δεύτερος άξονας είναι η διάχυση της ευημερίας σε όλη την κοινωνία, με ένα στιβαρό πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Υπάρχουν χιλιάδες επενδυτικά σχέδια σήμερα τόνισε. Επενδύσεις στον τουρισμό, σε συνεδριακά πάρκα, σε ιδιωτικά γήπεδα, σε προπονητήρια, σε νέους οδικούς άξονες, σε σιδηροδρόμους, σε λιμάνια, στην ενέργεια, στη διασύνδεση των νησιών, επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, στη γεωθερμία, στις τηλεπικοινωνίες, στον πρωτογενή τομέα, στον ορυκτό πλούτο, σε εξωστρεφή ιδιωτικά πανεπιστήμια κλπ., ανέφερε.

    Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, να κάνουμε την Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική, τόνισε, για να συμπληρώσει ότι πάνω απ’ όλα «είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τους φόρους».

    Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να μεταρρυθμίσουμε το κράτος, με αξιολόγηση παντού, τόνισε επίσης.

    Είμαστε έτοιμοι να εγγυηθούμε την ασφάλεια των πολιτών, χωρίς άβατα, είπε ακόμη και, προχωρώντας στο θέμα της Παιδείας, έκανε λόγο για ανάγκη να υπάρξουν δημόσια, αλλά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οποία θα είναι συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας.

    Παράλληλα, η ΝΔ είναι έτοιμη να φέρει ένα νέο Σύνταγμα στη χώρα, τόνισε επίσης, ενώ κλείνοντας την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για άλλη μία φορά ότι «δεν έχει ταξικό πρόσημο η ΝΔ».



    ΣΧΟΛΙΑ