• Top Stories

    Και ξαφνικά συνάντηση Lagarde – Τσίπρα για το χρέος

    • NewsRoom
    ΔΝΤ

    Christine Lagarde. Επικεφαλης ΔΝΤ


    Συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, C. Lagarde  ενδέχεται να έχει ο Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο συζήτησης τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Davos. Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή. Σκοπός της ενδεχόμενης συνάντησης θα είναι η εξεύρεση ενός τρόπου μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα, ούτε ώστε να ικανοποιηθεί ο σαφής όρος που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραμονή του στο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέρος της ατζέντας θα αποτελέσουν και οι προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι πολυσυζητημένες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα. Η συνάντηση, σύμφωνα με το Bloomberg, μεταξύ της Κριστίν Λαγκάρντ και του Έλληνα πρωθυπουργού ορίστηκε για τις 21 Ιανουαρίου, χωρίς να αποκλείονται αλλαγές στο πρόγραμμα.

    Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Αντρέα Αντριάνο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως και οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης.



    ΣΧΟΛΙΑ