• Ελλάδα

    Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Τέλος η βία στα γήπεδα- Έρχονται «ράμπο» αστυνομικοί με κάμερες

    • NewsRoom

    Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Ένα νέο μέτρο, που φιλοδοξεί να καταπολεμήσει τη βία, που διαδραματίζεται εντός των γηπέδων, μεταξύ των φιλάθλων, κατά τη διάρκεια αγώνων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

    Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, στη χθεσινή, ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), αναφορικά με το ζήτημα της βίας στα γήπεδα, παρουσία και διεθνών ομοσπονδιών, η Αστυνομία σκοπεύει να επιστρατεύσει «ράμπο», οι οποίοι θα καλύπτουν τους χώρους των γηπέδων κατά τη διάρκεια της παρουσίας των φιλάθλων με κάμερες, έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολα η ταυτοποίηση των χούλιγκαν, εξαιτίας των οποίων προκαλούνται συχνά σοβαρά επεισόδια στα γήπεδα.

    Αυτά υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, που συμπληρώνει ότι, σε περίπτωση που διαδραματίζονται επεισόδια βίας εντός των χώρων των γηπέδων, θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες θα φέρουν στον εξοπλισμό τους και μη ορατές κάμερες, οι οποίες θα καταγράφουν τα περιστατικά και θα συμβάλλουν, μετέπειτα, στον εντοπισμό των ταραξιών.



    ΣΧΟΛΙΑ